25. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF og Ø i samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF og Ø i samarbejde
Ringsted kommunalvalg - 04. oktober 2013 kl. 13:24
Af David Arnholm

Ringsted: I går fandt Venstre og Dansk Folkeparti sammen i et valgteknisk samarbejde forud for kommunevalget den 19. november. I dag gør SF og Enhedslisten det samme. Samarbejdet sikrer, at så mange stemmer som muligt kommer venstrefløjen til gode.

Enhedslisten har ikke tidligere fået stemmer nok til at blive repræsenteret i byrådet, men med samarbejdet risikerer vælgerne ikke at spilde deres stemme, hvis Enhedslisten heller ikke denne gang får nok - så vil de gå til SF. Og omvendt kan Enhedslisten få overskydende stemmer fra SF.

- Vi er begge glade for aftalen, siger Britta Nielsen fra SF i en pressemeddelelse, der fortæller, at hun sammen med Henrik Kjær fra Enhedslisten har været primus motor i at få aftalen på plads.

Socialdemokratiet ville gerne have været med i valgforbundet, men SF og Enhedslisten ville altså ikke have dem med.

- Det er jo også lidt vigtigt, at samarbejdet er mellem partier, der er nogenlunde jævnbyrdige. Indgår et stort og et lille parti et valgteknisk samarbejde, vil det ofte være til fordel for det store parti. Vi har hele tiden været naturlige samarbejdspartnere og var det også ved sidste valg, bemærker Henrik Kjær.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk