

Roskilde: Ingen tager sig af misbrugere med psykiske problemer. De ansvarlige kender problemet, men har sværere ved at løse det.
Det står klart onsdag aften i rådhusets auditorium, hvor Sind og Roskilde Lænken har inviteret til paneldebat om sindslidende med misbrug. Det er et generelt problem, at misbrugere møder beskeden om, at de ikke kan få hjælp til deres misbrug, før de har styr på deres sindslidelse, men de kan ikke få psykiatrisk behandling, når de er i et misbrug.
Det erkender Michael Bech-Hansen, ledende overlæge for Psykiatrien Øst i Region Sjælland, at der er behov for at gøre op med.
- Det er klart, at når man skal lave en psykiatrisk undersøgelse, er det bedst ikke at lave det på en patient, der er påvirket. Derfor har man haft et dogme om ikke at behandle patienter, der ikke har været ude af deres misbrug i tre måneder. Det er en meget effektiv metode til at holde dem udenfor, siger overlægen.
Misbrugsekspert Henrik Rindom mener på ingen måde, at behandlingen af misbrugere med psykisk sygdom er i orden. Han tilskriver det katastrofalt dårligt samarbejde i systemet.
- Helt overordnet er vi rigtig mange eksperter, der gør det, de skal, men gør de også det, der skal til? Det er her, jeg har oplevet et par gange, at kæden hopper af, og det ser jeg som et problem, der gennemsyrer det her system, siger Henrik Rindom.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her