25. oktober 2021
Det er ikke usandsynligt, at marken udenfor Lynge i fremtiden vil være endnu mere besat i slutningen af august hvert år. Lynge Byfest har nemlig planer om at inkludere foreninger og butikker fra andre byer i kommunen.
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke usandsynligt, at marken udenfor Lynge i fremtiden vil være endnu mere besat i slutningen af august hvert år. Lynge Byfest har nemlig planer om at inkludere foreninger og butikker fra andre byer i kommunen.
Foto: Børge Nissen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overskuds-byfest med vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskuds-byfest med vokseværk
Allerød - 03. oktober 2013 kl. 14:15
Af Simon Rune Knudsen

Lynge: En af Allerød Kommunes største årlige folkefester havde i år for første gang overskud, siden de fik frataget kommunalt tilskud for fire år siden.

- Byfesten i år var beriget med et dejligt sensommervejr, så der var både flere kræmmere og gæster end de seneste år, der alle tog positivt imod de nye tiltag som politikerdebat og kanotur. Det gav en større omsætning, så byfesten ikke, som de seneste år, blot løb rundt, siger han.

Den positive fremgang har sat tanker i gang foreningen bag byfesten, der hovedsageligt består af medlemmer af Erhvervsforeningen Lynge, LUI's Venner og Lions Club Allerød. Knud Rasmussen mener nemlig, at det er på tide at udvide.

- Vi vil gerne inkludere hele kommunen i Lynge Byfest. I øjeblikket er den mest for borgere i Lynge, men hvis vi kan få butikker, skoler eller foreninger fra Lillerød og Blovstrød til at deltage, kan vi holde et marked, der repræsenterer hele kommunen, siger Knud Rasmussen.

Det er ikke kun Lynge Byfest selv, der kan se både muligheder og fornuft i at udvide sensommermarkedet til at være en begivenhed for hele kommunen.

- Jeg kan sagtens se Lynge Byfest som en fremtidig begivenhed, der med et lokalt afsæt inkluderer hele kommunen. Det er værd at arbejde videre med, siger byrådsmedlem Henrik Haugaard Pedersen fra Det Konservative Folkeparti.

Der mangler ifølge Henrik Haugaard Pedersen synergi mellem de folkelige arrangementer i Allerød Kommune. Som det er nu, er der nemlig ikke meget samarbejde på tværs af kommunens byer.

- I øjeblikket er Aktiv Fritid i Lillerød mest for borgerne deromkring. Det samme er tilfældet med Lynge Byfest. De to begivenheder finder sted i forlængelse af hinanden, så det ville være naturligt at lave en slags samarbejde, siger han.

Knud Rasmussen opfordrer alle, som er interesserede i at samarbejde med Lynge Byfest, til at deltage i foreningens næste informationsmøde.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?