15. juli 2020
Farum Arena sydede af liv i weekenden under den store fitness festival.
Farum Arena sydede af liv i weekenden under den store fitness festival.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er sundt - det er Swingtime

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sundt - det er Swingtime
Opdateret 30. september 2013 kl. 09:44
Furesø - 30. september 2013 kl. 09:29
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Farum Arena blev i weekenden indtaget af det, arrangørerne selv kalder Danmarks største fitnessmesse. To dage med 40 udstillere i messehallen, men også foredrag om kost og træning og holdundervisning for mere professionelle på messens conventiondel, der blandt andet bød på ni udenlandske navne, der viste det sidste nye inde for holdtræning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

- Udstillingsdelen er for alle til at hente inspiration til en sund livsdel, mens conventiondelen er for mere professionelle brugere, fortæller Steen Broford, som står bag Danish Fitness Festival sammen med Henrik Duer og Elisabeth Dalsgaard fra Swingtime.

I messehallen var der gang i den allerede lørdag formiddag, hvor dansere fra Swingtime gav opvisning, mens sælgere i de mange stande falbød farvestrålende træningstøj, velvære-smykker, kogebøger om sund kost, spinningcykler, træningsbolde og smagsprøver på energidrikke, energibarer og næsten sunde chips fra Isis.

I et hjørne af messehallen stødte avisen på Kim Grandahl Paps og træningskonceptet TRX. TRX blev opfundet i 2004 af en kaptajn i den amerikanske eliteenhed Navy Seals. Som kaptajn skulle han sikre sig, at hans soldater altid var i god form, også selv om de befandt sig langt fra fitnesscentre og træningsudstyret.

- Så brugte han de materialer der var til stede. Et gammel karatebælte, nogle faldskærmsliner og lappegrej til deres gummibåde. Han satte det fast i en dør, og ved at bruge det og sin egen kropsvægt, kan man træne som i en fitnessmaskine, siger Kim Grandahl Papsø, og demonstrerer TRX-selen, som på messen var hængt op i et stort metalstativ.

I dag sælges TRX over hele verden. Det bliver brugt af det danske forsvar, elitesportsfolk og af fysioterapeuter, ligesom der også undervises i TRX i mange fitnesscentre.

Det er anden gang, der er Danish Fitness Festival. Første gang var sidste år i Virum, men nu håber arrangørerne på, at det fremover bliver i Farum Arena, det sker.

- Vi kan bedre lide faciliteterne her, så vi håber vi kan blive her, siger Steen Broford.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?