17. november 2019
Fyringer truer på travle kystbanen.
Fyringer truer på travle kystbanen.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rasende borgmester: Togplan svigter Kystbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasende borgmester: Togplan svigter Kystbanen
Opdateret 20. september 2013 kl. 06:29
Helsingør - 19. september 2013 kl. 10:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen (Venstre) har meget lidt forståelse for, at regeringen vil bruge 28,5 milliarder kroner på at forbedre togtrafikken mellem landsdelene, samtidig med, at den vil spare 30 millioner kroner på Kystbanen, der i forvejen er hårdt plaget af togaflysninger. Det skriver Helsingør Dagblad torsdag

Mandag blev regeringen enig med Dansk Folkepart og Enhedslisten om at oprette en togfond på 28,5 milliarder kroner, der skal bruges på at gøre det hurtigere at rejse med tog mellem landsdelene. Det er kun cirka tre måneder siden, at daværende transportminister Henrik Dam Kristensen præsenterede en plan for besparelser på 30 millioner kroner på Kystbanen. Borgmester Johannes Hecht-Nielsen er hård i sin kritik af regeringens prioriteringer på togområdet.

arrow Læs også: Kystbanen og Helsingør Hospital

- Det er helt grotesk med en togfond på 28,5 milliarder, når man ikke en gang kan få togene til at køre ordentligt på Kystbanen. Det er dybt godnat, lyder det fra Helsingørs borgmester. Regeringen vil spare 30 millioner kroner på Kystbanen næste år ved, at der bliver færre afgange i weekenderne og ved at fjerne togførerne i dagtimerne, således, at lokomotivføreren bliver eneste personale på toget. Planen fik Johannes Hecht-Nielsen og borgmesterkollegaerne i nabokommunerne om at bede om et møde med transportministeren. Mødet blev udskudt på grund af udskiftning på ministerposten, hvor Pia Olsen Dyhr har afløst Henrik Dam Kristensen. Men nu er mødet kommet på plads, og på tirsdag drager borgmestrene i samlet flok ind til Transportministeriet.

Johannes Hecht-Nielsen vil gøre, hvad han kan, for at få ministerens øjne op for problemerne på Kystbanen.- Det handler om at prøve at få hende til at forstå, at det ikke er ok, at togene ikke kører ordentligt på en af Danmarks mest benyttede togstrækninger. Togene skal køre regelmæssigt, rettidigt, efter køreplanen, være lange nok og ikke pludselig blive aflyst eller vende, før de er nået frem til Helsingør. Det er helt umuligt, og hun kender problemet, for hun er selv valgt ind heroppe, siger han til Helsingør Dagblad.

Fordi Kystbanen fra årsskiftet skal køre uden togførere i dagtimerne, er 50 togførere blevet varslet fyret. Det har medført en kraftig stigning i antallet af sygedage blandt togførerne, hvilket igen har medført togaflysninger. Nu fortæller en lokomotivfører til Helsingør Dagblad, at der kan være endnu flere aflysninger og forsinkelser på vej. Ifølge lokomotivføreren har lokomotivførerne fået besked på, at optjent overarbejde ikke må afspadseres frem til årsskiftet.

- Vi bliver mere og mere frustrerede, og det vil betyde flere forsinkelser og aflysninger. For når man ikke kan få fri, så tager man fri, siger lokomotivføreren, der ønsker at være anonym.Lokomotivføreren fortæller, at lokomotivførerne også vil være mindre behjælpelige med lige at flytte et lokomotiv efter fyraften, når der ikke er udsigt til at kunne afspadsere. Også det vil føre til forsinkelser.

grafik køb billede