27. januar 2021
»Kattegat« sejler sin sidste tur på Kalundborg-Aarhus den 12. oktober.
»Kattegat« sejler sin sidste tur på Kalundborg-Aarhus den 12. oktober.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kattegatruten stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kattegatruten stopper
Opdateret 15. september 2013 kl. 21:42
Kalundborg - 12. september 2013 kl. 15:34
Af Ole Brandt

Kattegatruten mellem Kalundborg og Aarhus stopper sejladsen 12. oktober. Det meddeler den Flensborgbaserede FRS-Group, som har sejlet på ruten siden 20. september 2011.

Beslutningen er truffet, efter at rutens kerneforretningsområde, lastbiltransport og førerløse biler, i månedsvis har været for nedadgående og ramt af meget hård priskonkurrence.

Det er blandt andet danske vognmænds stigende brug af østeuropæiske firmaer som underleverandører, der undergraver færgeruten mellem Kalundborg og Aarhus. Vognmændene sparer lønudgifter, så kørsel over Storebæltsbroen bliver mere attraktiv end færgeturen over Kattegat, forklarer Kattegatrutens operations manager Birte Dettmers i en pressemeddelelse.

Samtidig bliver rederiet tvunget til at bruge dyrere brændstof eller investere i en ombygning af færgen »Kattegat«s maskineri på grund af nye regler for svovl i skibenes brændstof, oplyser Birte Dettmers.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk