29. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Andre fallerede spekulanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Andre fallerede spekulanter

Flere prominente navne inden for ejendoms- og valutaspekulation er efter finanskrisen gået ned med flaget.

Danmark - 11. september 2013 kl. 17:17
Af Ritzau

Steen Gude og co.: I kølvandet på selskabet Stone Invests konkurs i 2008 blev en række personer i december 2012 dømt for forskellige former for svindel. Ejendomsinvestor Steen Gude blev idømt seks års fængsel og en bøde på 18,5 millioner kroner. Tidligere økonomidirektør Lars Geister og virksomhedens advokat Rolf Ussing blev hver idømt fire års fængsel, mens Steen Gudes bror, Søren Gude, blev idømt tre års fængsel. Dommen er anket til Østre Landsret.

arrow Læs også: Ny dom til ejendomsspekulant: Sparede knap 50 mio.

Martin Klüts: Gik neden om og hjem med ejendomsselskaberne Bagerstræde og Sandgården og var skyld i store tab hos Forstædernes Bank, som i 2010 fusionerede med Nykredit. Østre Landsret stadfæstede i juni en dom på fængsel i tre år og seks måneder til Klüts, som oven i hatten fik en bøde på 4,9 millioner kroner for skyldnersvig.

Jesper Koch Andersen: Gik i 2008 konkurs med selskabet Dansk Capital Holding. Konkursen var blandt andet forårsaget af Kenneth Schwarz Thomsens bankerot. I maj 2013 afbrød Capital Consult Group ApS al samarbejde med Koch på baggrund af mistanke om bedrageri, og Koch blev meldt til Østjyllands Politi.

Hans Henrik Palm: Den tidligere europamester i boksning blev knockoutet af finanskrisen. Enorm gæld til de krakkede Roskilde Bank og Amagerbanken samt Forstædernes Bank, der blev overtaget af Nykredit, førte i 2010 til, at Palm blev erklæret konkurs. Balancerende på randen af konkurs fik Palm og to andre spekulanter stillet svimlende summer til rådighed af Amagerbanken til spekulation i schweizerfranc. 11 personer fra bankens ledelse er blandt andet derfor blevet politianmeldt af Finanstilsynet

arrow Roskilde Banks direktør husker kun lidt om spekulant
02. maj 2016 kl. 15:19 Opdateret: kl. 10:25
arrow Schwartz Thomsen-lån fordoblet på et halvt år
20. januar 2016 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:28
arrow Straffesag mod kendt spekulant er udsat i et år
25. september 2015 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:45
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?