18. juli 2019
Christian Brostrøm skal være ny midterforsvarer i FC Øresund, hvor han skal være første station i opspillet.
Christian Brostrøm skal være ny midterforsvarer i FC Øresund, hvor han skal være første station i opspillet.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Øresund glad for opstarten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Øresund glad for opstarten
Opdateret 12. august 2013 kl. 06:21
Sport - 10. august 2013 kl. 10:30
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodbold: Der er blevet rusket rundt i tingene i Danmarksserieklubben FC Øresund henover sommeren, hvor trænersædet er blevet besat af Bjørn Rasmussen, der dog har været med på sidelinien siden april som klubbens udviklingskonsulent.

Nu har han endegyldigt overtaget tøjlerne efter Thomas N. Thomsen og John S. Andersen, og det giver helt automatisk nye tider i klubben.

- Opstarten er gået rigtig godt, men nu bliver det også virkelighed. Jeg synes nu, at det er en trup, der er opsat på at lære nye ting og udvikle sig, så man måske kan tage det sidste skridt op i divisionerne, siger Bjørn Rasmussen.

- Der er i hvert fald blevet taget godt i mod min ideer, der går ud på, at vi skal domineren, men også variere vores angrebsspil mere. Vi tager små skridt hver gang, vi mødes.

Den korte version af Bjørn Rasmussens plan er et skifte til et 4:3:3-system, hvor fra man vil prøve at styre kampene med bolden, men samtidig prøve at veksle mellem tålmodig opbygning og hurtige omstillinger.

- Samtidig skal vi have en gruppe, der virkelig graver dybt for at bruge alle ressourcer for at få et resultat, siger Bjørn Rasmussen.

Til at hjælpe med det har han fået et par tidligere FC Øresund-ansigter tilbage i form af Kristian Lassen, Frederik Jensen, Christian Pind samt Patrick Dahlsen, lige som der er rykket syv U19-spillere op i førsteholdstruppen. Den seneste ankomne er målmanden Johan Gårdsvoll, der har en fortid hos Lyngbys U19-hold. Han bliver kastet i ilden i dag mod FA 2000, da det normale førstevalg, Christian Haberecht, holder fokus på futsal i denne måned. Han er nemlig blevet udtaget til landsholdet og skal samtidig prøve at spille sig i Champions League med JB Futsal Gentofte.

- Jeg skal ikke lyde for proces-agitig, men målet er at udvikle vores spillestil og få flest mulige point. Vi skal hele tiden lægge på, men vi er også realistiske på banen, hvor vi ikke skal spille med unødigvendig stor risiko, siger Bjørn Rasmussen, der desuden er i gang med at omskole den ellers offensivt oriterede Christian Brostrøm til midterforsvarer, hvor han skal være det spillemæssige omdrejningspunkt.

- Der vil nok være udsving hos os i starten, og der skal vi være kølige. Men jeg mener også, at vi kan tåle de udsving med det hold, vi har. Der er en stor bredde i truppen, og det har givet en bedre konkurrence til træning.