25. september 2021
Vingerne løb løbsk, da der gik ild i bremsesystemet på Kanehøj Mølle i maj måned. Først da møllebyggeren foreslog at hælde sand på bremsen, lykkedes det at standse vingerne.
Vingerne løb løbsk, da der gik ild i bremsesystemet på Kanehøj Mølle i maj måned. Først da møllebyggeren foreslog at hælde sand på bremsen, lykkedes det at standse vingerne.
Foto: René Lind
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu smiler de igen i Kanehøj Møllelaug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu smiler de igen i Kanehøj Møllelaug
Opdateret 12. august 2013 kl. 06:32
Slagelse - 09. august 2013 kl. 06:00
Af Annika Fossá

Lykken tilsmiler igen Kanehøj Mølle og Kanehøj Møllelaug, som er foreningen bag møllen.

I foråret blev Kanehøj Mølle ramt af ulykker to gange på kun en måned. Ulykkerne var tæt på at sætte en stopper for møllens fremtid, da møllelauget ikke havde de nødvendige midler, til at reparere møllen, men nu har Kultur- og Fritidsudvalget bevilget over 150.000 kroner til igen at sætte møllen i dens oprindelige stand.

- Det er en festdag uden lige. Flaget skal hejses i dag, det kan jeg godt sige dig, lyder det fra en lykkelig Anders Bülow Kristiansen, formand i Kanehøj Møllelaug, kort efter at han har fået beskeden om, at støtten, som møllelauget søgte om til reparation af møllen, er blevet bevilget.

Dyrt at reparere møllen

Det er ikke mere end godt et år siden, at Kanehøj Mølle blev repareret fra hat til bund, men i april gik vindrosen, som styrer møllens retning, i stykker, og godt en måned senere var møllen ved at blive udraderet, da en aksel knækkede, og der gik ild i møllebremsen.

Anders Bülow Kristiansen vurderede dengang, at det ville koste et sted mellem 150.000 - 200.000 kroner at udbedre skaderne, og et overslag fra møllebyggeren i Løve lyder i dag på 166.000 kroner.

De godt 150.000 støttekroner bliver finansieret af Kultur- og Fritidsudvalgets overskud fra 2012, og ifølge formand i Kultur- og Fritidsudvalget, Jesper D. Jensen, var det en enstemmig beslutning, at møllen skulle have støtten.

- Der var ingen tvivl om, at de skulle have pengene, lyder det fra Jesper D. Jensen, formand i Kultur- og Fritidsudvalget.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk