15. juni 2021
Høvding for Hørsholm-Rungsted Vikingelaug Erling Madsen glæder sig til at tage en dukkert med borgmesteren - og til at klubhusets nye gulv måske får kommunal støtte.
Høvding for Hørsholm-Rungsted Vikingelaug Erling Madsen glæder sig til at tage en dukkert med borgmesteren - og til at klubhusets nye gulv måske får kommunal støtte.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter kommunal dukkert søger vinterbadere igen om tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kommunal dukkert søger vinterbadere igen om tilskud
Opdateret 07. august 2013 kl. 08:35
Hørsholm - 07. august 2013 kl. 06:01
Af Julie Grothen

Rungsted: Klubkassen blev tømt og medlemmerne måtte op med ekstra katastrofebidrag, da Hørsholm-Rungsted Vikingelaug sidste år måtte betale for en ny badebro ved Rungsted Havn efter den tidligere bro forsvandt i en voldsom efterårsstorm i 2011.

Da vikingelauget søgte om en efterbevilling på 40-50.000 kroner fra kommunen var beskeden, at der skulle være ansøgt om tilskud til broen, allerede før man gik i gang. Det ærgrede klubben, som aldrig før har ansøgt kommunen om midler. Den tidligere bro var kommunal, og klubben så derfor opførelsen af den nye badebro som en hjælpende hånd til kommunen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er jo et enormt aktiv for havnen, og der er mange mennesker som bruger den, siger høvding Erling Madsen, om broen, som kom til at koste 332.000 kroner. Heraf kautionerede Hørsholm Kommune på et lån på 200.000 kroner.

arrow Læs også: Vikinger betaler offentligt tilgængelig badebro

Men trods den kolde dukkert fra kommunen, har vinterbaderne øjnet nyt håb. På et møde i begyndelsen af juli har vikingerne fået et løfte om, at Hørsholm Kommune nu vil se på muligheden for tilskud til et nyt gulv i klubhuset, som, med vikingernes vanlige sans for humoristisk overdrivelse, kaldes Vinterpaladset.

Vinterpaladset benyttes af de omkring 419 helårsbadere, som er medlem af Hørsholm-Rungsted Vikingelaug. Høvdingen oplyser, at der i øjeblikket står 24 på venteliste. Klubben optager nye medlemmer ved standerhejsningen i Rungsted Havn lørdag den 5. oktober. Og i den forbindelse har Erling Madsen desuden fået endnu et kommunalt løfte, som han har tænkt sig at holde politikerne op på. Både borgmester Morten Slotved (K) og formanden for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadia Maria Hageskov (K) har nemlig lovet, at de vil komme og tage en dukkert med vikingerne.

- Det er rart, at de kommer ud og oplever, hvad vi laver, siger Erling Madsen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?