21. juni 2021
- Bare det at kunne gøre en forskel for 12 børn er nok for mig. Men jeg kunne da godt tænke mig, at koret bliver et tilløbsstykke. At det bliver til noget, som både børn og forældre kender, og som de gerne vil melde sig til, siger Anders Nielsen.
- Bare det at kunne gøre en forskel for 12 børn er nok for mig. Men jeg kunne da godt tænke mig, at koret bliver et tilløbsstykke. At det bliver til noget, som både børn og forældre kender, og som de gerne vil melde sig til, siger Anders Nielsen.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællands første børnegospelkor søger medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællands første børnegospelkor søger medlemmer
Fredensborg - 01. august 2013 kl. 14:56
Af Tijana Krstic

Fredensborg/Nordsjælland: Eleverne på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium kender ham fra musikundervisningen, borgerne i Humlebæk kender ham som lederen af det rytmiske kor Råcreme, og nu kaster Anders Nielsen sig ud i atter et musikprojekt; han vil skabe Nordsjællands første børnegospelkor.

- Jeg synes, at der manglede et tilbud til børn, hvor de kunne lære at synge rigtigt. Hvor det ikke handlede om at vinde en talentkonkurrence eller blive bedømt. Musik er ikke en konkurrence, musik er sammenhold, livsglæde og udtryk, siger Anders Nielsen, som fremhæver, at det er umuligt ikke at blive glad, når man synger gospel.

Og netop de tre ting - sammenhold, livsglæde og udtryk - går igen, når Anders fortæller om sin passion for gospel og musikundervisning, og når han fortæller om sine visioner for det nye kor, som har fået navnet Gospellights.

Men en konservatorie-uddannelse i piano og korledelse er Anders manden til jobbet som korleder.

- Grundstammen i min undervisning er humor, tillid og - hvis man må sige det om sig selv - høj faglighed, ler han.

Funky kor for alle

Anders Nielsen har allerede modtaget 12 tilmeldinger til Gospellights, men tallet må gerne vokse.

Og alle børn mellem otte og 16 kan melde sig, børn fra hele Nordsjælland, også dem, der ikke mener, at de kan synge.

- Det er en myte, alle kan synge, det handler bare om, at blive introduceret rigtigt til det. Og det skal jeg nok sørge for.

Anders lægger vægt på, at koret kommer til at køre på et professionelt plan.

Det er ikke helt tilfældigt, at valget af genre er faldet på gospel. Anders ser flere fordele ved gospel, det er nemlig let at gå til, teksterne er - selv på engelsk - rimelig simple og så er repertoiret ikke så velkendt herhjemme.

- Og så skaber gospel en helt speciel energi. Det fylder et rum op med glæde.

Gospellights skal som udgangspunkt afholde koncerter i Mørdrup Kirke, og en gang imellem vil koret deltage i kirkens gudstjenester.

- Jeg er spændt på, hvad præsterne vil sige, for jeg har tænkt mig, at vi skal synge nogle af de traditionelle samler som gospel. Børn synes måske, at traditionelle salmer er kedelige, men med en funky rytme får de både sunget teksten og forstået ordene, og så har de det sjovt imens, siger Anders.

Han understreger, at Gospellights handler mere om at have det sjovt og få en god musikalsk oplevelse end om religion.

For Anders ville det være optimalt med 30 børn i Gospellights, og han fremhæver, at det er i orden, hvis man misser de første par øvere, der vil nemlig være åbent for tilmeldinger lidt endnu.

Gospellights første øver vil foregå onsdag den 14. august i Mørdrup Kirke, man må gerne møde op den dag, selv om man ikke er tilmeldt på forhånd. Tilmelding sker ved at sende en mail til anders@monotono.dk eller ringe til Anders på 26 24 94 09.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?