24. november 2020
Flere i de lavere samfundslag lider af livsstilssygdomme som type2diabetes og KOL, ryger og er overvægtige. Ishøj Kommune vil nu gøre en ekstra indsats for at modarbejde uligheden i sundheden.
Flere i de lavere samfundslag lider af livsstilssygdomme som type2diabetes og KOL, ryger og er overvægtige. Ishøj Kommune vil nu gøre en ekstra indsats for at modarbejde uligheden i sundheden.
Foto: S.Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øget indsats mod ulighed i sundheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øget indsats mod ulighed i sundheden
Ishøj - 20. juli 2013 kl. 07:07
Af Stina Felby Egerup

Ishøj: Den velhavende bankdirektør lever op til 10 år længere end den ufaglærte fabriksarbejder, og uligheden i sundhed er dermed markant i hele Danmark. Ishøj Kommune vil nu gøre en ekstra indsats for at modarbejde denne kendsgerning og er derfor blevet en del af forebyggelses- og sundhedsministerens korps af lighedsambassadører og medlem af lighedsnetværket, skriver DAGBLADET Roskilde.

Social- og sundhedsudvalgsformand Niels Borre (SF) er blevet inviteret til at være lighedsambassadør i et korps, der, på opfordring fra forebyggelses- og sundhedsminister Astrid Krag (SF), vil arbejde for mere lighed i sundhed.

Ishøj Kommune har længe været opmærksomme på den øgede grad af ulighed i sundhed.

- Vi kan se, at vi i Ishøj ligger i den tunge ende, når det kommer til folkesundhed. Vi har mange borgere, der lider af diabetes, KOL og andre livsstilssygdomme, der skyldes en usund livsstil. Men vi gør rigtig meget i Ishøj Kommune for at give vores borgere den bedst mulige hjælp, for eksempel har vores sundhedskonsulenter været ude aktivt og hverve deltagere til rygestopkurser og vores sundhedscenter er åbent for alle borgere. Vi kan da også se, at Ishøj er godt med på sundhedsområdet, når vi sammenligner os med andre kommuner, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S).

Borgmesteren henviser desuden til, at Ishøj Kommune i forvejen deltager i et lighedsnetværk sammen med Brøndby og Hjørring Kommune, Hvidovre Hospital, Sygehus Vendsyssel og Sundhedsstyrelsen.

Social- og sundhedsudvalgsformand, Niels Borre forklarer:

- Vores deltagelse i lighedsnetværket har blandt andet betydet, at vi er begyndt at samarbejde yderligere med Hvidovre Hospital, når det kommer til overvægtige børn og unge og det ender forhåbentlig ud i, at vi på Vestegnen har et endnu bedre tilbud til målgruppen.

Med titlen som lighedsambassadør og deltagelse i lighedsnetværket har Ishøj Kommune forpligtet sig til at sætte ulighed i sundhed på dagsordenen i lokalsamfundet. Ishøj Kommune vil gennem en række konkrete tiltag forsøge at bidrage til, at alle borgere i Ishøj får mulighed for at leve et langt og sundt liv og Ishøj Kommune tager her blandt andet fat i problematikken om overvægtige børn og unge.

Desuden vil Kommunen sætte yderligere fokus på, hvordan de bedst muligt kan hjælpe børn og unge med psykiske lidelser.

- Det gør vi, da det er velkendt, at deres sundhedstilstand er dårlig, siger Niels Borre.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?