29. juli 2021
Det store neon-skilt på City 2 har lyst for sidste gang. Nu pilles det ned - men bliver dog erstattet af et nyt.
Det store neon-skilt på City 2 har lyst for sidste gang. Nu pilles det ned - men bliver dog erstattet af et nyt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: City 2 slukker for skiltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

City 2 slukker for skiltet
Taastrup - 19. juli 2013 kl. 09:37
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup: Nordeuropas største neonskilt har lyst for sidste gang. Det store skilt ved City 2 er nemlig blevet slukket, og håndværkere er fredag begyndt at sætte stilladser op for at kunne fjerne skiltet.

Det betyder dog ikke en ende på et af Høje Taastrups vartegn, for det gamle neonskilt bliver erstattet af et nyt og mere energibesparende LED skilt, så om to måneder vil City2s vartegn lyse igen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det gamle skilt har siddet på facaden siden 1975, og det er faktisk den samme mand, som i sin tid satte skiltet op, som nu er med til at erstatte det med et nyt.

I 1975 arbejdede Bent Christiansen hos et firma, der havde fået til opgave, at levere det kæmpe store skilt til det nye center, der skulle bygges ude på en mark i Taastrup. Det var en kæmpe opgave for firmaet Elektroluma, der satte tre mand i gang i fire måneder med at blæse og bøje neon rør til det, der skulle blive til Nordeuropas største neonskilt.

Herefter var 20 mand i gang i seks måneder med at opsætte og tilslutte skiltet.

- Vi havde lidt sommerfugle i maven, da skiltet skulle tændes første gang, fortæller Bent Christiansen, og mon ikke også der kommer sommerfugle, når det nye skilt skal tændes?

Denne gang er det nemlig Bent Christiansens eget firma Neonsign, der her 37 år senere har fået til opgave at levere et nye City2 skilt.

- Det er ret fantastisk at få lov til at følge sådan et stort skilt, fortæller Bent Christiansen, der i samarbejde med bygningsingeniør Morten Sønderskov fra Deas, der administrerer City2 for ejeren Danica, har lavet alt forarbejdet til det nye skilt.

City 2 annoncerede onsdag på sin facebook-side, at skiltet skulle pilles ned, men i skyndingen blev der ikke skrevet, at det bliver erstattet af et nyt.

- Da vi kom til at skrive, at vi tog skiltet ned uden at fortælle, at et nyt kom op, kom der rigtig mange reaktioner fra vores kunder. Det var meget tydeligt, at skiltet ses som et vartegn - ikke kun for centeret men for området, siger Bente Enert, marketingchef i City2.

Til det nye skilt er der indkøbt 1,5 kilometer silikone bånd med dioder, og der vil være 150.000 små diodelys, der lyser, når skiltet tændes. Hvert bogstav er fabrikeret i aluminium, og eksempelvis er C'et 6 meter højt og 9 meter bredt - og der er brugt cirka 2 tons aluminium til at forme de fem bogstaver, skriver DAGBLADET Roskilde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?