14. april 2021
14 dobbelte ulovlige kasteruser var fangsten, da Fiskeriinspektoratet efter et anonymt tip var en tur på Korsør Nor. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

14 dobbelte ulovlige kasteruser var fangsten, da Fiskeriinspektoratet efter et anonymt tip var en tur på Korsør Nor. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlige ruser fisket op af Korsør Nor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlige ruser fisket op af Korsør Nor
Opdateret 19. juli 2013 kl. 14:10
Slagelse - 17. juli 2013 kl. 09:56
Af Martin W. Hansen

Hvis Fiskeriinspektoratet finder ejermanden til de 14 dobbelte kasteruser, som netop er blevet halet op af Korsør Nor, så kan det koste en bøde på over 10.000 kroner, konfiskation af redskaberne og en frakendelse af retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri i op til et år.

Det fortæller vicefiskeriinspektør ved Fiskeriinspektorat Øst Henrik Nielsen efter fangsten.

- Det var lige i overkanten. Jeg synes, den er temmelig grov, fordi det er 14 sæt kasteruser, der ikke er afmærket med andet end et lille flåd, forklarer han, og netop den minimale afmærkning bider inspektoratet mærke i.

- Det fortæller mig, at det ikke drejer sig om erhvervsfiskere, som ellers kan have tilladelse til at fange ål på den her tid af året.

Anonym anmeldelse

Det var en anonym anmeldelse, som førte Fiskeriinspektoratet på sporet af de mange ruser, der var sat ud på et mindre geografisk område i noret.

- Man må ikke anvende ruser til fiskeri efter ål i denne periode (10. maj-31. juli, red.), fordi fisken er truet af udryddelse. Ålen trækker i øjeblikket mod Sargassohavet, hvor de formentlig skal over og yngle, fortæller Henrik Nielsen.

Trods anmeldelsen så regner viceinspektøren ikke med, at ejeren af ruserne bliver fundet, da man ikke har meget at gå efter.

- Nej, det har vi ikke, og det har vi desværre generelt meget sjældent i disse sager. Vi henvender os til pressen og håber, at der er nogen, som har hørt noget. Men erfaringen fortæller os, at vi ikke høre noget som helst tilbage, indrømmer han og fastslår samtidig.

- Nu holder vi området lidt mere under observation og ser, hvad vi kan finde ud. Det kunne jo være, at ejerne skulle ud og sætte nogle nye ruser.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk