5. august 2021
Schalke 04s imponerende træningsanlæg med det berømte stadion og klubbens hjemmebane »Veltins Arena« i baggrunden.
gallery icon

Se billedserie

Schalke 04s imponerende træningsanlæg med det berømte stadion og klubbens hjemmebane »Veltins Arena« i baggrunden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsefterskole laver aftale med Schalke 04

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsefterskole laver aftale med Schalke 04
Hørsholm - 10. juli 2013 kl. 13:53

Hørsholm: Armene har svært ved at komme ned på Sportsefterskolen Sjælsølund (SES).

Skolen har netop lavet en aftale med Gesamtschule Berger Feld, der er en elitefodboldskole i Gelsenkirchen, og som igen er tæt forbundet med den tyske topfodboldklub Schalke 04.

- Det er fantastisk. Aftalen er mere, end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig og drømt om, lyder det med en næsten drenget begejstring fra Jens Nissen, der er viceforstander på sportsefterskolen, hvor han også er cheftræner for fodboldlinierne.

Gesamtschule Berger Feld har udklækket tyske landsholds-stjerner som Mezut Özil (Real Madrid), Manuel Neuer (Bayern Munchen) og Julian Draxler (Schalke 04), og den ligger kun et stenkast fra Schalke 04s berømte stadion Veltins-Arena.

- Jeg er i gang med at tage UEFAs A-træner uddannelse. I den forbindelse var jeg på studieophold i Schalke 04, der hører til blandt de tre bedste fodboldklubber i Tyskland på ungdomssiden. Deres U17 og U19-hold er blandt andet tyske mestre, og de har et helt fantastisk træningsanlæg, der ligger klos op og ned af Veltins-Arena. Her træner alle talenterne fra Gesamtschule Berger Feld fra de er ganske små med udsigt til stadion og til drømmen om et professionelt fodboldliv, fortæller Jens Nissen.

Han er helt på linie med skolens filosofi, at de unge fodboldtalenter skal passe deres skole samtidig. Ikke fordi de så har noget at »falde tilbage på«, når fodboldkarrieren er slut eller måske ikke bliver til noget, men fordi skolen gør de unge til mere helstøbte mennesker og dermed bedre fodboldspillere.

- Jeg kommer meget begejstret hjem til Danmark og forstander her på skolen, Peter Bruhn Jepsen, der også er tysklærer, skriver derfor et brev til skolelederen i Tyskland. Det resulterer i, at vi bliver inviteret derned, og der er straks kemi, forklarer Jens Nissen, der meget entusiastisk fortsætter:

- Vi er der i to døgn, og vi kommer hjem med en aftale om at udvikle et samarbejde i fremtiden. Lige nu ligger det fast, at vi skal besøge dem en uge i marts 2014, og tanken er, at de også skal til Danmark og besøge os.

Planen for de cirka 50 danske fodbold-elever, der skal afsted, er, at de selv får lov til at træne på Schalke 04s imponerende træningsanlæg. Derudover skal de følge klubbens U17-hold og spille træningskampInteresserede kan læse mere om SES på hjemmesiden: www.sjaelsoelund.dk

RAM

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?