25. oktober 2021
Lasse Lykke Nielsen med de seneste medaljer om halsen.
Lasse Lykke Nielsen med de seneste medaljer om halsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elitesvømmer skifter lokalt bassin ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elitesvømmer skifter lokalt bassin ud

Svømning: Elitesvømmer Lasse Lykke Nielsen skal have større udfordringer og skifter Helsingebassinet ud.

Gribskov - 09. juli 2013 kl. 07:03

Svømning: Elitesvømmer Lasse Lykke Nielsen skal have større udfordringer og skifter Helsingebassinet ud.

Helsinge: Efter flere år med masser af top-tre placeringer, deltagelse ved ungdoms OL og senest en guldmedalje i 200 meter crawl ved DM for årgang 95/96 den 6. juli, så er det blevet tid til større udfordringer for elitesvømmer Lasse Lykke Nielsen.

Svømmeren forlader hjemkommunen og træningen i Helsinge til fordel for mere træning og stærkere træningspartnere, fortæller hans træner gennem fem år Jens Frederiksen fra Helsinge svømmeklub.

- Det er ærgerligt for os, men dejligt for Lasse, siger træneren, der tilføjer, at det er et nødvendigt skridt, hvis man vil være så god, som Lasse Lykke Nielsen gerne vil være.

Derfor skal Lasse Lykke Nielsen efter sommerferien til at træne med nogle af Danmarks bedste svømmere i Det Nationale Træningscenter (NTC) ved Bellahøj i København. Her får han blandt andet bedre muligheder for at træne, han får adgang til konsulenter, der kan fortælle om alt fra styrketræning til kost og skader og han får en træner, der ikke skal passe andet end talenterne og deres træning.

- Dansk svømmeunion har vurderet, at han havde niveauet, siger en stolt og lidt vemodig træner, der skal give slip på talentet.

Helsingetræneren er samtidig sikker på, at det er det helt rigtige tidspunkt for elitesvømmeren at rykke videre op i »superligaen.« indenfor svømning.

- Han har prøvetrænet derinde en uge, og jeg kunne se, at han trivedes, og at han godt kunne følge med, siger Jens Frederiksen, der samtidig tager det som en cadeau til Helsingeklubbens træningsnivaeu.

- Jeg synes, han er godt klædt på til det, siger Jens Frederiksen.

Ikke endeligt farvel

Lasse Lykke Nielsen siger heller ikke endeligt farvel til Helsinge Svømmeklub. Han vil fortsat stille op til mesterskaber og stævner med Helsinges logo på trøjen. Og cheftræner i Helsinge Svømmeklub Jens Frederiksen vil også stadig holde kontakten med talentet. For samarbejdet, der har betydet flere ugers årlige rejser og daglige samtaler ansigt til ansigt og over telefonen stopper ikke fra dag til dag.

- Jeg fortsætter som rådgiver og klubtræner for ham, men det bliver mere på distancen fremover, siger han.

Lige nu er der en del seniorsvømmere, der er dygtigere end Lasse Lykke Nielsen vurderer Jens Frederiksen, men han har potentialet til at drive det vidt.

- Måske om to år er han den bedste, og det glæder jeg mig til at se, siger Jens Frederiksen.

Mette Maj

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?