23. september 2020
Hani bor sammen med sine forældre og to søskende i Egedalsvænge. Derfor har jeg tid til at gøre noget for andre, siger han.
Hani bor sammen med sine forældre og to søskende i Egedalsvænge. Derfor har jeg tid til at gøre noget for andre, siger han.
Foto: Lars Skov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hani vil give drengene et alternativ til kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hani vil give drengene et alternativ til kriminalitet
Opdateret 03. juli 2013 kl. 18:23
Fredensborg - 03. juli 2013 kl. 06:27
Af Tijana Krstic
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kokkedal: 19-årige Hani Naboulse er vokset op i Egedalsvænge. Udover at være kontorelev i SKAT og på det palæstinensiske fodboldlandshold, så prøver Hani at være et forbillede for de unge drenge i Kokkedal.

- Drengene har en uforudsigelig hverdag, fordi de ikke har noget lave om eftermiddagen. De kommer hjem fra skole og keder sig, og så hopper de med på hvad som helst. Mange af dem kommer ud i banderne, fordi de ikke har noget at miste. De har brug for en rutine, en sport eller et arbejde, så de kan bruge deres dag fornuftigt - og så de får noget at miste, som de virkelig holder af.

Hani har stået i deres situation, men han blev reddet af sin kærlighed til fodbold.

- Jeg vil gerne vise, at der er andre veje at gå. Jeg var selv tæt på at gå den kriminelle vej. Jeg syntes, det var sejt, og alle mine venner gjorde det. Men jeg elskede fodbold højere end alt andet, og jeg vidste, at hvis jeg dummede mig bare én aften, så ville min fremtidige karriere være ødelagt, siger Hani.

Det er en af grundene til, at Hani er fodboldtræner for nogle af områdets unge drenge. Han vil give drengene et alternativ, så de ikke ender i den kriminelle løbebane

Han lægger vægt på, at hvis drengene skal holdes fra balladen og banderne, så skal de have gode alternativer til at stå og hænge på gaden. Han mener selv, at han har haft nemmere ved at sige nej til at deltage i ballade, fordi han altid lige havde en kamp eller en fodboldtræning, som han ikke kunne misse.

Har debatten om sexisme taget overhånd?