22. maj 2018
Nick Bojer har gennemgået et tilfredsstillende praktikforløb i Fakta i Værløse. Privatfoto
Nick Bojer har gennemgået et tilfredsstillende praktikforløb i Fakta i Værløse. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unikt partnerskab skaber job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unikt partnerskab skaber job
Furesø - 01. juli 2013 kl. 09:34
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø: Der er brug for stabile unge og voksne med specielle kompetencer - og på Unges Uddannelsescenter i Værløse har man haft succes med et projekt, der hedder »Klar til Start«

Unges Uddannelsescenter er for unge med autisme spektrum forstyrrelser (ASF), og centret har eksisteret i cirka fem år.

Direktør Britta Bak fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at man har et indgået et partnerskab med Fakta/Coop-koncernen omkring »Klar til Start«, hvor man i fællesskab får unge og voksne med ASF i job. Det unikke er, at aftalen med Fakta/Coop gælder alle Fakta-butikker i hele landet - og at der er jobgaranti.

- Vi gør det igennem et forløb med kombineret teori og praksis - baseret på T-TAP (autismepædagogisk tilgang), men skræddersyet til Fakta/Coop - og med sidemandsoplæring - og når de unge og voksne kommer tilfredsstillende gennem forløbet, giver Fakta/Coop dem med garanti job - enten ordinært eller som fleksjob, forklarer Britta Bak.

Tidligere har flere af disse unge eller voksne gennemført det ene beskæftigelses- eller praktikforløb efter det andet, uden det har ført til et varigt job - netop fordi disse unge og voksne på grund af deres handicap er svære, både at få i job og fastholde i job.

- Fakta i Værløse er ét af vore træningscentre, og Faktas lokale ledelse er med til visitation og vurderinger af kursisterne. En af vore kursister her i Værløse - en ung mand med både autisme og ADHD - er efter et forløb nu klar til udslusningsperioden og på vej videre til et fleksjob i Fakta i Helsingør. Så nu har vi en ledig plads i »Klar til Start«-forløbet - og har brug for nye kursister. Men det kan desværre være et »tungt system« at komme igennem til jobcentrene - selv om det er utroligt, at de ikke henvender sig - her hvor der er jobgaranti, siger Britta Bak og fortsætter:

- Dog er der nu et jobcenter i en kommune i Nordsjælland, der har vist interesse for, at vi etablerer endnu en Fakta-træningsbutik i deres kommune, så det håber vi på kan være med til at udbrede dette unikke koncept.

At Fakta/Coop er med i projektet skyldes ikke blot, at koncernen ønsker en social profil med at hjælpe personer med autisme. Man har simpelthen brug for de kompetencer, disse mennesker har.

Faktas tidligere HR-chef, nu salgsdirektør, Jens Romunstad, forklarer i Autismebladet, at han har været med til at sætte gang i det banebrydende beskæftigelsesprojekt.

- Fra min side er der ingen begrænsninger. Vi har meget arbejde, som de unge ville kunne klare og klare bedre end alle mulige andre unge. Så jeg giver dem garanti for arbejde i forlængelse af "Klar til Start-forløbet, siger han.

Det er den 23-årig Nick Bojer, der har fået fast job, og han har gennemgået et praktikforløb i Fakta i Værløse. Til butikschef Dennis Pihls store tilfredshed. Nick Bojer har lavet alt det, man kan lave i en Fakta - undtagen at sidde i kassen.

- Nick er så serviceminded. Der sker noget med mennesker med autisme, når de kommer ind i en anden ramme. Så viser de, hvad de egentlig kan, udtaler Dennis Pihls til Autismebladet.

Landsforeningen Autisme også en del af styregruppen bag »Klar til Start« sammen med fakta og Unges Uddannelsescenter.

- Vi har nu partnere med Autismecenter Nord-Bo i Nordjylland og Idavang i Skive, hvor de også får kursister uddannet og gjort klar til job. Målet er at få partnere over hele landet, så vi kan få uddannet unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelser og få dem i jobs i Fakta/Coop. Men helt konkret har vi her og nu en ledig plads i vores afdeling i Værløse, som vi håber så hurtig som muligt at få besat, da endnu en kursist snart er klar til at blive udsluset til job i en anden fakta-butik, siger Britta Bak.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk