20. februar 2019
Bli'r det os... En spændt duo fra Stars holder vejret...
gallery icon

Se billedserie

Bli'r det os... En spændt duo fra Stars holder vejret...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturpriser til Stars, Lennart Pedersen og Inge Sørensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturpriser til Stars, Lennart Pedersen og Inge Sørensen
Opdateret 26. november 2009 kl. 09:09
Vordingborg - 25. november 2009 kl. 23:29
Af Peter Hermansson, tekst og foto
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
VORDINGBORG: Det landskendte spillested Stars, den unge, talentfulde fotograf Lennart Pedersen og den "personificerede teaterinstitution" Inge Sørensen blev årets modtagere af Vordingborg Kommunes og Vordingborg Banks kulturpriser.

Det blev spillestedet Stars, som løb med årets store Kulturpris - udover æren fik vinderen 20.000 kroner i denne udgave nummer to af kommunens Kulturpris. De to andre nominerede i denne kategori, Oremandsgaard Kammermusikfestival og Verdenslitteratur Møn, fik også ros med på vejen af dommerkomiteen, som ved den store prisuddelingsgalla i aftes - på netop Stars - havde skuespilleren Siri Haff Facchini som talsmand:

- Det var tre unikke nominerede, vi stod med i år - som på hver deres vis har stor betydning for kulturlivet i Vordingborg, konstaterede Siri Haff Facchini.

Begrundelsen for at Stars blev valgt, var blandt andet, at spillestedet har taget det lange seje træk og overlevet flere kriser, aldrig fortsætter i samme spor, arrangerer cirka 100 live-koncerter om året og tager dét at være et regionalt spillested alvorligt.

Den unge Lennert Pedersen er et fotograftalent af høj karat - det blev åbenlyst, da nogle af hans værker forevistes i en kort præsentationsvideo. Lennart er andetårsstuderende på BgK Storstrøm.

Han blev tildelt årets Kulturtalentpris på 10.000 kroner i særdeles skarp konkurrence med den unge, ligeledes meget talentfulde guitarist Oliver Mørch Nani.

At valget faldt på Lennart kom sig blandt andet af, at han har optrådt i forskellige lokale sammenhænge, blevet inviteret til at udstille rundt i landet, har formået at udstille med videokunst på Arken og et fotobanner på "Lys over Lolland" - og så videre.

Det blev formanden for kommunens Kulturudvalg, Birthe Helth (S), forundt at uddele en ærespris til en teaterinstitution i personificeret form - Inge Sørensen, som gennem 35 år har arbejdet uegennyttigt og med stor ildhu for at bringe teater til kommunen gennem Teaterforeningen Bøgestrømmen og alle dens mindre forgængere.

Inge Sørensen modtog ingen pekuniær pris - derimod er æren stor, idet det er besluttet, at en ærespris kun skal uddeles ved særlige lejligheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk