23. oktober 2019
Aaliyah Dinesen på 11 år skrev en kærlighedshistorie om "Vilde Viktor", og den var så god, at hun vandt den ene af de to førstepræmier i Louise Roholte og Mødrehjælpens forfatterkonkurrence.
gallery icon

Se billedserie

Aaliyah Dinesen på 11 år skrev en kærlighedshistorie om "Vilde Viktor", og den var så god, at hun vandt den ene af de to førstepræmier i Louise Roholte og Mødrehjælpens forfatterkonkurrence.
Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge forfatterspirer med masser af gode historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge forfatterspirer med masser af gode historier
Opdateret 05. februar 2015 kl. 11:56
Næstved - 18. juni 2013 kl. 09:32
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved // Til august har Louise Roholte fra Næstved deadline på sin nye bog "Modeldrømme", og det varer måske ikke så længe før hun får konkurrence på boghylderne at en flok unge med "Forfatter-drømme".

I hvert fald var der stor interesse for at være med i den forfatter-konkurrence for børn mellem otte og 13 år, som Louise Roholte netop har afsluttet i samarbejde med Mødrehjælpen, hvor hun tidligere har været tilknyttet som frivillig.

Deltagerne skulle enten skrive om, hvad de lavede under lærer-lockouten eller lave en tekst til en af følgende tre titler - "En nat under åben himmel", "Sol og sommer" eller "Vilde Viktor".

- Jeg har fået rigtig mange gode historier, og deltagerne har været rigtig gode til at holde sig til emnerne, siger Louise Roholte, der forleden besøgte Mødrehjælpens forretningen i Vinhusgade for at uddele præmier til de to dygtigste forfattere i konkurrencen.

Vinderne blev Aaliyah Dinesen og Nicki Jigla, der begge er 11 år og fra Næstved, og de modtog hver en kurv med bøger, skriveredskaber og andre lækre sager. Og så blev de iøvrigt fejret på behørig vis med børnechampagne og chips.

Aaliyah Dinensen skrev om "Vilde Viktor", der pludselig bliver en sød og rolig dreng, da han møder pigen Mille, og Nicki Jigle skrev om "En nat under åben himmel", hvor man følger Jack, der er på ferie i junglen.

Louise Roholte udgjorde dommerkomiteen sammen med sin mor Dorte Roholte, der også er forfatter, og der var fuld enighed i panelet.

- Der var nogle blodige historier imellem, men de fleste var rigtig sjove, og min mor og jeg var helt sikre på hvem, der skulle vinde, siger Louise Roholte, der sagtens kan forestille sig en endnu en forfatterkonkurrence til næste år.

Alle deltagere får tilsendte en af Louise eller Dorte Roholtes børne- og ungdomsbøger som tak for at have været med, men Louise Roholte mangler en enkelt adresse - nemlig til Lærke fra 2.A, der også skrev om "Vilde Viktor".

De to vinderhistorier kan læses på www.ugebladetnaestved.dk eller www.sn.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk