13. december 2019
Børnene gik til den her til formiddag på Sdr. Parkskolen, hvor der blev plantet 3000 træer i forbindelse med skolens klimauge og projektet »Genplant Planeten«.
gallery icon

Se billedserie

Børnene gik til den her til formiddag på Sdr. Parkskolen, hvor der blev plantet 3000 træer i forbindelse med skolens klimauge og projektet »Genplant Planeten«.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole plantede skov for miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole plantede skov for miljøet
3000 træer blev på blot to timer plantet i formiddag ved Sdr. Parkskolen. Skoven skal være med til at forbedre klimaet, da træerne optager CO2.
Opdateret 12. november 2009 kl. 14:08
Ringsted - 11. november 2009 kl. 13:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Ringsted: - Ej tænk, når jeg kommer her om 25 år, så er her en skov. Og den har jeg været med til at plante.

Citatet stammer fra en af eleverne på Sdr. Parkskolen, hvor man i formiddag plantede 3000 træer bag ved Ahornhallen og syd for boldbanerne. De mange træer - der tæller 11 forskellige slags løvfældende træer, for eksempel bøgetræer, ahorntræer og fuglekirsebær - har skolen fået foræret gennem projektet "Genplant Planeten". Da skolen fik tilbuddet om at være med, slog skoleleder Hans Henrik Westerling straks til.

- Vi taler tit om, at vi bør gøre noget for miljøet, og så får vi ikke gjort noget alligevel. Her fik vi muligheden for at efterprøve det, og alle ville gerne være med, lyder det begejstret fra skolelederen, der fortæller, at han er helt høj efter den fantastiske oplevelse, det var at plante de mange træer.

- Der var en kanon stemning, og alle gik til det, tilføjer skolelederen.
Skør ide
Da skolelederen i sin tid fortalte kommunens folk, medarbejderne og skolebestyrelsen om træ-projektet, var den gennemgående kommentar, at ideen var god, men skør. Hans Henrik Westerling har dog også kort overvejet at opgive det hele, men heldigvis mødte han hele tiden nye mennesker, der var klar til at hjælpe.

Og nu står de der så, de 3000 træer. De står der som et bevis på, at den enkelte elev kan gøre en forskel.

- 20 procent af Danmark skal være dækket af skov i 2020. Der er ikke en jordisk chance for at nå dette mål. Alligevel vil vi stræbe mod det. Målet er i den grad fornuftigt og gennem vores lille bidrag, vil eleverne opleve, at undervisningen løfte sig ud over læseplanen og række videre ud mod det omgivende samfund både lokalt og globalt, siger Hans Henrik Westerling og fortsætter:

- Skoven kan forhåbentlig også være et konkret symbol på, at meget kan lade sig gøre, når viljen er til stede. På skolen er vi 140 medarbejder. Det betyder, at vi har 560 års uddannelse og 7000 års erfaring samlet på et sted. Det giver næsten sig selv, at med tilstedeværelsen af sådan et videns- og erfaringspotentiale vil der til stadighed blive sået ideer, der har mulighed for at vokse sig til skovlignende størrelser, hvis vi ikke havde så travlt med at dræbe ideerne med bekymrede udsagn om alle de problemer, der måske kunne opstå, når ideen skal føres ud i livet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk