25. oktober 2021
Gratis kønsskifteoperation skal ikke være et tilbud til EU-studerende, der vil til Danmark, mener byrådskandidat fra Dansk Folkeparti.
Gratis kønsskifteoperation skal ikke være et tilbud til EU-studerende, der vil til Danmark, mener byrådskandidat fra Dansk Folkeparti.
Foto: Chresten Bergh
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådskandidat: Der må være grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådskandidat: Der må være grænser
Debat Furesø - 07. maj 2013 kl. 15:49

Af Peter Klok, Nygaardterrasserne 278F, byrådskandidat, Dansk Folkeparti:

Furesø: I Dansk Folkeparti værner vi som bekendt om det danske. Vi sætter som lige så bekendt også grænser. Når den danske godtroenhed bliver lidt for naiv, når vores vilje til at tro det bedste om andre tillader, at vi bliver udnyttede, prøver vi at være årvågne. Et eksempel må være, når det viser sig, at studerende fra hele verden får gratis sundhedsydelser, når de er i Danmark.

Prøv selv som dansker at studere i udlandet uden at have en god rejsesygeforsikring. Du kan i hvert fald ikke regne med at få gratis kønsskifteoperationer. Men ifølge Udlændingeservices hjemmeside nyidanmark.dk er det muligt for udlændinge ikke alene at få en god uddannelse gratis og med SU til at leve for her til lands. Man kan også få forskellige operationer. Det fremgik af nogle artikler i Den Korte Avis. Og det er sandelig ikke noget, der holdes hemmeligt. Man kan læse om hvor attraktivt det er at komme her og studere på den nydelige hjemmeside studyindenmark.dk. Danmark giver EU-studerende ret til alt - selv en gratis kønsskifteoperation. Der står »Noget kunne tyde på, at politikerne også bliver nødt til at forholde sig til den adgang til danske sundhedsydelser, som de EU-studerende har. I kraft af EU-retten og i kraft af den særligt gavmilde danske sundhedslov.«

Sundhedsordførerne fra Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre havde dog ingen kommentarer. Kun Venstre og Dansk Folkeparti udtrykte deres bekymring. Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt har derfor stillet spørgsmål til sundhedsminister Astrid Krag (SF), så området kan komme under lup. Hun vil ikke udelukke, at det kan blive nødvendigt med et politisk indgreb: »Der er forskel på, om det er kritiske operationer, om det er kønsskifteoperationer, eller hvad det nu er. Og derfor bliver vi nødt til først at finde ud af, hvor stort problemet er, og hvis det viser sig, at der er et problem, så bliver vi nødt til at gå ind og arbejde med loven nationalt, men også på EU- niveau, så vores sundhedsvæsen ikke bliver udnyttet af EU-studerende«, siger Liselott Blixt til Den Korte Avis.

Sådan. Som danskere er vi gode af os. Men der må da være grænser.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?