23. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Palæstinenser jubler: Diplomatstatus er godt nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palæstinenser jubler: Diplomatstatus er godt nyt

Det er godt for fredsprocessen, at Danmark giver diplomatstatus til Palæstina, siger venskabsforening.

Danmark - 03. maj 2013 kl. 23:58
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmark er i en vigtig førertrøje med diplomatstatus til Palæstina, og andre EU-lande vil følge efter.

Det siger Fathi El Abed, formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der mener, at det vil sætte skub i en ny fredsproces.

- Det her har vi i den grad set frem til. Det er en fortsættelse af den proces, som regeringen har sat i gang, der sammen med andre EU-lande giver Palæstina diplomatstatus for at skubbe fredsprocessen frem, siger Fathi El Abed.

Han tror på, at det vil få betydning for USA's arbejde med fredsprocessen.

- USA vil nu igen forsøge at sætte en fredsproces i gang, og det er et vigtigt signal til USA og Israel, at Palæstina opnår diplomatstatus.

- Jeg har netop været i Palæstina i tre uger, og det er, hvad jeg hører fra EU-diplomater, siger Fathi El Abed, der tidligere har været EU-Parlamentskandidat for SF.

Abed peger på, at det gav genlyd, da Norge - som et ikke EU-land - gav Palæstina diplomatstatus. Sverige har gjort det samme, og nu er også Danmark og Finland med.

- Europa er på vej, og det er nu, at man skal prøve ad diplomatisk, økonomisk og politisk vej at nå en fredsløsning mellem Palæstina og Israel, siger Fathi El Abed.

Regeringen vil opgradere det palæstinensiske selvstyre, så dets kontor i København får ambassadestatus og dets udsendinge diplomatstatus. Det samme kommer til at ske i Finland.

Regeringen har planer om at implementere tiltaget i løbet af 2013.

- Det betyder, at de bliver udstyret med immunitet. Det betyder, de bliver inviteret til officielle ting. Det betyder, de at de har alle de beskyttelser, som en ambassade har, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk