25. oktober 2021
Der er stadig brug for et integrationsråd, mener Jan Ryberg og Lokaldemokraterne.
Der er stadig brug for et integrationsråd, mener Jan Ryberg og Lokaldemokraterne.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Integrationsråd - sådan skal det gøres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Integrationsråd - sådan skal det gøres
Debat Helsingør - 29. april 2013 kl. 14:52

Af Jan Ryberg og Jørgen Busch på vegne af Lokaldemokraterne

Debat

Helsingør: Der skal tages stilling til om der skal nedsættes et nyt Integrationsråd for perioden 2014-2017. På Økonomiudvalgets møde mandag den 22-04 2013 foreslog Dansk Folkeparti, at Integrationsrådet nedlægges.

arrow Læs også: Syv nye i Integrationsrådet

Forslaget blev forkastet med 4 stemmer fra Venstre, Enhedslisten, Socialdemokratiet og SF mod 3 fra Dansk Folkeparti og De Konservative.

Et flertal af Økonomiudvalget anbefalede herefter med stemmer fra Venstre, Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og De konservative, at 1. der nedsættes et Integrationsråd for perioden 2014-17, og at den fireårige periode dermed fastholdes, 2. at de valgte medlemmer vælges ved et hybridvalg, der afvikles i uge 3, 2014, 3. at drøftelsen blev udsat om rådet skal have nyt navn, revideret forretningsorden og sammensætning af de udpegede. Dansk Folkeparti stemte imod.

Som altid ved en god politisk debat er det også her godt at få et kvalificeret beslutningsgrundlag, og hvem er nærmere til det end Lokaldemokraterne - fordi Jan Ryberg er udpeget til Integrationsrådet af Helsingør Byråd, og Jørgen Busch af idrættens interesseorganisation, HSU, og da der er nogle rigtig gode meningsdannere i Lokaldemokraterne.

Lokaldemokraterne er her klar til at kvalificere beslutningsgrundlaget omkring Integrationsrådet, da det ikke kun er et spørgsmål om nedlæggelse/fortsættelse af Integrationsrådet, og måden valg hertil skal foregå - ved elektronisk valg eller fremmødevalg samtidigt med kommunalvalget.

Det kan gøres ved:

At medborgerskabsfunktionen i Helsingør Kommune og den tværgående revision af medborgerskabstiltag og integrationsindsatsen styrkes, og at der på integrationsområdet er tværgående, faste mål- og resultatkrav.

At Integrationsrådets beføjelser synliggøres, at de valgte gennemgår et introforløb til det kommunale system, at fagligheden blandt de udpegede i Integrationsrådet styrkes, og at rådet får høringsret i relation til byråd, fagudvalg og centre.

Lokaldemokraterne ønsker ikke et Integrationsråd i den nuværende form.

Lokaldemokraterne har noteret sig, at hverken byråd eller fagudvalg i perioden i flere sager med integrationsmæssige vinkler har inddraget Integrationsrådet.

Man kan rose Integrationsrådet for at have været et godt bindeled til de anden etniske minoriteter i Helsingør Kommune og for at have opstartet en række projekter og integrationstiltag, som bl.a. er omtalt i de officielle Integrationsråds årsberetninger for 2010-2013.At Integrationsrådet også har været en god politisk øvebane for næstformændene i rådet, idet Duygu og Tawfik stiller op til det kommende kommunalvalg.

Lokaldemokraterne kan tilslutte sig, at Integrationsrådet fortsætter, men i en anden form, og at et nyt, justeret og bedre rustet Integrationsråd nedsættes for perioden 2014-207, og at dette nye Integrationsråd vælges på baggrund af Integrationsrådets og Idræts- og Sundhedsudvalgets (del)anbefaling om et fremmødevalg i forbindelse med kommunalvalget.

arrow Kandidater strømmer til Integrationsrådet
25. januar 2014 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:00
arrow Selvfølgelig skal integrationsrådet bevares
29. april 2013 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:57
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?