22. januar 2018
Historiefortæller Steiner underholdt lørdag eftermiddag de fremmødte. Alle kulturinstitutionerne i Furesø var lørdag samlet på Bybækskole og det var blot startskuddet til et større kulturprojekt i Furesø.
gallery icon

Se billedserie

Historiefortæller Steiner underholdt lørdag eftermiddag de fremmødte. Alle kulturinstitutionerne i Furesø var lørdag samlet på Bybækskole og det var blot startskuddet til et større kulturprojekt i Furesø.
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturen blev samlet på skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturen blev samlet på skole
Furesø - 22. april 2013 kl. 06:00
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø: Den tomme Bybækskole i Farum Midtpunkt var lørdag eftermiddag pyntet med balloner og flag og skolen summede af liv. Under overskriften »Alle har en historie« rykkede kulturinstitutionerne i Furesø ud af deres vante ramte og ind på den tomme skole. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Idéen er, at borgerne i Furesø skal lave nogle ting sammen og udveksle historier med dem, der ikke bor lige ved siden af. Det er jo oplagt at gøre på en skole, der er et erindringssted for mange i sig selv, forklarer projektleder, Cathrine Kyø Hermansen, der til daglig er leder af Furesø Museerne og Immigrantmuseet.

På en af skolens vægge var tidligere elever på Bybækskolen i gang med at forvandle en hvid væg til en levende fortælling om deres minder.

- Jeg maler fodboldbanen, for det var den, jeg bedst kunne lide. Der legede vi altid, fortæller Esther Stormer, som nu går i 6. klasse på Lyngholmskolen.

- Jeg har gået her i mange år og det er en del af min barndom. Skolen har betydet noget for mig, så jeg ville gerne bidrage med mine minder, siger Maria Sorribes, som bedst kan huske skoven ved Bybækskolen.

- Der legede vi altid og lavede huler, fortæller Maria Sorribes, som nu går i 8. klasse ligeledes på Lyngholmskolen.

Både Furesø Bibliotekerne, Furesø Musikskole, Farum Kulturhus, Furesø Museerne/Immigrantmuseet, Skovhuset og Furesø Kommunes Kultur & Idræt var repræsenteret ved lørdagens arrangement.

- Det er en unik anledning for os som kulturinstitutioner til at komme ud og møde nogle af de borgere, som vi også ønsker at være kulturinstitution for. Samtidig er det en unik mulighed for at samarbejde på tværs af institutionerne og sammen med beboere i Farum Midtpunkt om at skabe og udvikle nye kunst- og kulturtilbud, siger Cathrine Kyø Hermansen om projektet.

Det er desuden et samarbejde under kulturaftalen, KulturMetropolØresund, med Ballerup Kommune, Herlev Kommune, Ishøj Kommune, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk