31. maj 2020
Alexander Duncan, Nini Miltoft og Lukas Tajmer har allerede haft glæde af FABLAB TI, som hjalp dem med at få skabt en model af deres opfindelse, et pulsur med gps.
Alexander Duncan, Nini Miltoft og Lukas Tajmer har allerede haft glæde af FABLAB TI, som hjalp dem med at få skabt en model af deres opfindelse, et pulsur med gps.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever fik hjælp fra FABLAB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fik hjælp fra FABLAB
Ishøj - 20. april 2013 kl. 06:02
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøj: Det nyåbnede FABLAB TI - et fabrikationslaboratorium på Teknologisk Institut - blev en stor hjælp for tre elever fra CPH West i Ishøj, skriver DAGBLADET Roskilde.

De tre elever, 20-årige Alexander Duncan fra Taa-strup, 21-årige Nini Miltoft fra Ishøj og 21-årige Lukas Tajmer fra Hundige, har som led i deres uddannelse skabt opfindelsen »Safe and Sound« - et pulsur med indbygget gps, som blandt andet kan bruges af hjertepatienter.

Uret registrerer, hvis der er store udsving i pulsen, og det sender så en alarm til en pårørende med præcise oplysninger om, hvor patienten befinder sig, fra urets gps.

Opfindelsen har de tre studerende med i en iværksætterkonkurrence, men de manglede at få lavet en model af deres ide. Derfor henvendte de sig til Opfinderrådgivningen, og her fik de hurtig hjælp af opfinderrådgiver Rune Rex.

- Det var en helt uvurderlig hjælp, vi fik. Vi var lidt i tidspres, men han hjalp os hurtigt på rette vej, så vi kunne få lavet en attrapudgave af uret, så vi havde noget fysik at vise frem i konkurrencen. Uden den vil vi nok ikke have mange chancer, siger Nini Miltoft til DAGBLADET Roskilde.

De skal nemlig præsentere deres projekt for dommerne, men selvom man har fået en god ide, betyder det ikke nødvendigvis, at man har den tekniske snilde til at føre den ud i livet. Og det er netop det, FABLAB TI kan hjælpe med, hvor eksperter står klar til at hjælpe private opfindere.

De tre studerende er færdige med deres HG-uddannelse til sommer, og oplevelsen med FABLAB TI har ikke gjort deres lyst til iværksætteri mindre.

- Det er helt sikkert noget, jeg gerne vil fortsætte med. Vi håber, at vores opfindelse kan blive realiseret og komme i produktion, og jo tidligere man kommer i gang jo bedre, siger Alexander Duncan.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?