18. juli 2019
Den danske koldkrigsradar på Vågehøj på Røsnæs. To værnepligtige fra Marinestation Røsnæs tager sig en karruseltur mellem russervagterne i årene efter 1945.
gallery icon

Se billedserie

Den danske koldkrigsradar på Vågehøj på Røsnæs. To værnepligtige fra Marinestation Røsnæs tager sig en karruseltur mellem russervagterne i årene efter 1945.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røsnæs på spidsen af den kolde krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røsnæs på spidsen af den kolde krig
Opdateret 12. april 2013 kl. 15:22
Kalundborg - 12. april 2013 kl. 13:58
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kort tid efter befrielsen 4. maj 1945 udgjorde Danmark en sandsynlig kystfront i en ny verdenskrig. Sovjets mange angrebsplaner afslører, at de danske stræder var overordentligt vigtige for den videre færd mod og erobring af Europa.

Da Røsnæs-spidsen ligger midt i Storebælt, en af de vigtigste sejlrender til og fra Østersøen, var Røsnæs et sted, der blev tillagt en stor strategisk betydning.

Torsdag den 18. april - også kaldet Dybbøldagen! - tager Kalundborg Museum forskud på åbningen af det nye »Kold Krigs«-besøgscenter i fyrmesterboligen på Røsnæs Fyr sidst i april. Det skriver Sjællandske.

Museet har på den baggrund inviteret historier Christian Kühn Feddersen til at holde foredrag om Røsnæs-spidsen i skiftet fra Anden Verdenskrig til Den Kolde Krig.

Læs mere i Sjællandske.n

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk