19. september 2019
Indtil videre indgår 50 lokaliteter som mulige hjemsteder for store vindmøller, men i den endelige plan ventes tallet at være reduceret til under 10.
Indtil videre indgår 50 lokaliteter som mulige hjemsteder for store vindmøller, men i den endelige plan ventes tallet at være reduceret til under 10.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af forhindringer for vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af forhindringer for vindmøller
Opdateret 08. april 2013 kl. 08:39
Roskilde - 06. april 2013 kl. 19:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Kimer

Roskilde: Der kan godt gå indtil årets udgang, inden Roskilde Kommune bliver færdige med sin vindmølleplan. Dermed må borgere, der pt. har udsigt til at blive nabo til nye, store vindmøller, væbne sig med tålmodighed, inden de får vished for, om områderne, der foreløbigt er udpeget som egnede til placering af store vindmøller, bliver siet fra i processen.

Spørgsmålet om en plan for placering af store vindmøller er blevet aktuelt, efter at en borger fra Herringløse har sat den lille landsby på den anden ende med et forslag om at opstille tre 125 meter høje vindmøller vest for landsbyen.

- I første omgang har vi fået produceret et kort, som viser, hvor afstandskravene til nærmeste bolig er overholdt, og hvor der dermed potentielt er mulighed for at opstille en vindmølle, siger planchef Jan Bille fra Roskilde Kommune.

I løbet af foråret fremlægger forvaltningen yderligere en lang række ting, der vil indgå i den næste screening, som vil blive sat i værk, så snart politikerne har sagt ja til den samlede liste, som du kan læse i DAGBLADET Roskilde.

I øjeblikket er der cirka 50 placeringer i kommunen i spil til placering af vindmøller, men efter screening nummer to forventes feltet at blive snævret ned til under 10 mulige placeringer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk