24. november 2020
Magnus Heunicke mener, at de to store godser Gisselfeld og Holmegaard modarbejder en motorvej til Næstved (arkivfoto)
Magnus Heunicke mener, at de to store godser Gisselfeld og Holmegaard modarbejder en motorvej til Næstved (arkivfoto)
Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godser anklages for at stoppe motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godser anklages for at stoppe motorvej
Opdateret 22. marts 2013 kl. 17:39
Næstved - 22. marts 2013 kl. 09:41
Af Mogens Lorentzen

- Det er fuldkommen uacceptabelt, at de to store godser tager en hel by og landsdel som gidsel. Hyrer dyre advokater og nu også betaler Rambøll for at kæmpe imod vores motorvej. Det er en ren krigserklæring fra deres side mod Næstveds 80.000 indbyggere.

Det siger den socialdemokratiske toppolitiker Magnus Heunicke til Sjællandske. Han er som politisk ordfører tæt på ministre og topforhandlerne, og han mener, at blandt andet Gisselfeld og Holmegaards modstand har haft indflydelse på beslutningen om at udskyde VVM-undersøgelserne.

Vejdirektoratet har i en rapport peget på fire linjeføringer. Næstved og Faxe byråd har valgt to linjeføringer, som imidlertid betyder, at både Gisselfeld og Holmegaard bliver berørt.

Repræsentanter for godserne har haft foretræde for Folketingets trafikudvalg, hvor de har bedt om alternative løsninger.

- Det er vigtigt for Næstveds udvikling, at vi får den motorvej. Derfor er der brug for folkelig opbakning. Og ikke modstand. Den slags oplever vi ikke i Jylland, og derfor får de motorveje, siger Magnus Heunicke.

Direktør Jens Risom, Gisselfeld oplyser, at de linjeføringer, som Næstved byråd foretrækker, vil gå ud over naturen og landbrugsdriften.

Og Jens Risom stiller spørgsmålet: - Er det virkelig nødvendigt med en motorvej?

Han tilføjer: - Vi ønsker alternative linjeføringer undersøgt. Og vores beregninger viser, at der kan spares en halv milliard kroner. Vi har ingen skjult dagsorden, men mener ikke, at beslutningsgrundlaget er fuldt dækkende. Det har vi meddelt trafikudvalget, siger Jens Risom til Sjællandske. n

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk