7. december 2019
En skitse over Vordingborg Kommunes plante- og naturprojekt på arealet nordøst for Nyråd. 7. november inviteres alle til at plante et træ i den nye skov vest for Mønsvej. Kort: Kommunen
En skitse over Vordingborg Kommunes plante- og naturprojekt på arealet nordøst for Nyråd. 7. november inviteres alle til at plante et træ i den nye skov vest for Mønsvej. Kort: Kommunen
Foto: mela
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle kan være med til at plante ny skov i Nyråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle kan være med til at plante ny skov i Nyråd
Ugebladet Sydsjælland - 02. november 2009 kl. 11:20
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Nyråd: Plant et træ!

Sådan lyder opfordringen fra Vordingborg Kommunes natursekretariat, der i dette efterår gennemfører et kombineret plante- og naturprojekt på et areal nordøst for Nyråd.

Projektet omfatter tilplantning af omkring seks hektarer med skov og etablering af cirka fem hektarer græsfold samt gravning af to vandhuller.

Arealet ejes af Vordingborg Kommune og er i dag dels skov, græsningsareal og landbrugsareal, dels udyrket.

Arealet har et stort naturpotentiale med sit bakkede terræn og Fladbækken, der løber gennem området med afløb til Hulemosesøen og Vintersbølle Bæk. Vandløbet løber på en strækning i en dyb kløft med gammel løvskov på begge sider.

Her ud over er der flere naturfredninger på området, og arealet er afgrænset af beskyttede diger og levende hegn.

Mod nord grænser området til et allerede tilplantet skovrejsnings-område og mod nordvest grænser arealet til den lille Munkskov, der ejes af Danmarks Naturfond.

Formålet med projektet er at tilgodese en lang række af de formål, der fremgår af Vordingborg Kommunes naturpolitik - herunder grønne kiler, sprednings-korridorer og beskyttelse af sjældne arter.

Nord for arealet er den sjældne løvfrø registreret, og med gennemførelse af projektet er det sandsynligt, at frøen vil spredes yderligere ud af området. Herudover er der registreret springfrø i et vandhul, der grænser til arealet.
Kom og vær med
Natursekretariatet inviterer alle til at komme og plante et træ 7. november fra klokken 10 til 15. Denne dag skal der plantes ny skov vest for Mønsvej.

Senere vil der øst for Mønsvej blive sået skov med agern indsamlet i Kirkeskoven i Vordingborg. Som del af det landsdækkende arrangement "Genplant Planeten" op til Klimatopmødet i december er kommunens skoler inviteret til at deltage i denne etape.

Hen over vinteren vil de to vandhuller desuden blive udgravet, og de dele af området, der skal afgræsses, vil blive indhegnet.

Til foråret kommer der kvæg på området efter aftale med lokale landmænd.

Det er planen at give adgang til området fra eksisterende stier og veje i Nyråd. Stierne i området udlægges som trampestier i græs, der klippes et par gange om sommeren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk