24. februar 2020
Adm. direktør i Robotek, Gert Vesterlund, viste i går handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) rundt i den Birkerød-baserede virksomhed, der laver styringsenheder til mindre vandværker. Dem er der alene i Danmark cirka 2700 af.
gallery icon

Se billedserie

Adm. direktør i Robotek, Gert Vesterlund, viste i går handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) rundt i den Birkerød-baserede virksomhed, der laver styringsenheder til mindre vandværker. Dem er der alene i Danmark cirka 2700 af.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Vandflipperen« på tur i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Vandflipperen« på tur i Nordsjælland
Opdateret 24. februar 2013 kl. 23:29
Rudersdal - 22. februar 2013 kl. 06:30
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjælland: - I Japan er man ved at opbygge en dansk by efter katastrofen på atomkraftværket Fukushima. Jeg skal besøge byen til oktober, og det er da oplagt, at I tager med.

Sådan lød opfordringen fra handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), da hun i går besøgte Birkerød-virksomheden Robotek, der producerer styringer til vandværker.

Ministeren kan åbne døre for danske virksomheder, og adm. direktør i Robotek, Gert Vesterlund, tog straks imod den udstrakte hånd.

- Det vil jeg rigtig gerne, hvis det kan lade sig gøre. Vi har godt nok mere fokus på det danske og europæiske nærmarked, men et besøg i Japan med ministeren vil være en unik mulighed. I det hele taget, er vi meget glade for besøget i dag. Det giver os ganske enkelt god opmærksomhed. Vi synes jo selv, at vi har et godt produkt, og det er helt i tråd med regeringens vandplan og ministerens ønske om, at små og mellemstore virksomheder kommer på banen med produkter inden for vand og miljø, siger Gert Vesterlund til Frederiksborg Amts Avis.

Han fik sig også en god snak med Pia Olsen Dyhr, hvor han blandt andet sagde:

- Hvis vi skal løfte vores produkt ud til primært Tyskland, Sverige og England, skal vi bruge 10 millioner kroner. Og det er virksomheders - som vores - største problem. Det er virkelig svært at finde risikovillig kapital i dag. I Europa investeres der i øjeblikket 33 milliarder kroner i vandsektoren. Der er 100.000 mindre vandværker alene i det centrale europa, som vil kunne bruge vores system, og vi har en nem vej ind, fordi der ikke er nogle handelsbarrierer. Men uden penge, er det svært, påpegede Gert Vesterlund.

Pia Olsen Dyhr havde stor forståelse for problematikken, og hun vil meget gerne hjælpe de danske virksomheder, der arbejder med vand.

- Siden jeg blev minister har jeg brugt meget krudt på vand. Jeg er ved at blive kendt som »vandflipperen«. Men det har jeg det fint med. Danmark skal »brande« sig på vandområdet. Der er 200-300 danske virksomheder, der arbejder med vand og er førende på området. Vi er gode til det, og en af de globale udfordringer er vand. Det vil sige, at der er et marked ikke bare i dag, men mange år frem i tiden, lød det fra ministeren.

I 2007 og 2008 blev Robotek Gruppen A/S kåret som Gazelle virksomhed. Robotek Gruppen A/S har - inspireret af bilindustrien - udviklet Blue Control konceptet til styring og overvågning af især mindre vandværker.