21. juni 2021
Næstved Museum og Næstved Turisme genopliver det traditionsrige middelaldermarked og skruer tiden adskillige hundrene år tilbage i Rådmandshaven 15. og 16. juni.
Næstved Museum og Næstved Turisme genopliver det traditionsrige middelaldermarked og skruer tiden adskillige hundrene år tilbage i Rådmandshaven 15. og 16. juni.
Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historisk festival i Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historisk festival i Næstved
Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:06
Næstved - 19. februar 2013 kl. 13:00
Af Claus Rasmussen

Næstved // Der venter både ridderturnering, falkoner-opvisning og meget mere, når Næstved Museum fejret byens fødselsdag med en historisk festival i Rådmandshaven 15. og 16. juni.

Festivalen sætter ikke kun fokus på renæssancen, men også barokken og rokokoen, og der sættes ekstra fokus på maden fra dengang.

Madhistoriker, kogebogsforfatter og tv-kok Bi Skaarup sørger sammen med museets frivillige for, at du på festivalen kan smage dig gennem de forskellige historiske perioders madunivers.- Middelalderens køkken var resultatet af kontakter med store dele af verden, skabt via handel, krig, korstog og politiske alliancer. Det betød rigt krydrede retter med fokus på kød, fortæller museumsdirektør Palle Birk Hansen fra Næstved Museum.- Op gennem 1700-tallet ændrede kogekunsten sig til en fokusering på råvarernes egen smag, og der kom større vægt på grøntsager. Noget så enkelt som blancherede asparges blev serveret.

Bue, pil og pudrede parykker

Det er Næstved Museum og Næstved Turisme, der er gået sammen om at genoplive det traditionsbundne marked, hvor man blandt andet kan lytte til middelalderligt fløjtespil, se pottemageren og smeden arbejde, opleve plantefarvning og brikvævning, skyde med bue og pil og se historisk keramik.- Er du mere til pudrede parykker, stive korsetter og kokette vink med viften, kan du bevæge dig op gennem renæssancens fornemme dansemusik og barokkens fine kniplinger til rokokoens dekadente livsstil. Små piger kan eksempelvis pynte sig i rokokokjoler og lære sig kunsten at lægge den helt rigtige skønhedsplet, siger Palle Birk Hansen.- Det er tiden hvor Casanova besnærede kvinder ned gennem Europa, og Caroline Mathilde fødte Struenses datter, mens sorte slaver sled sig ihjel i kakao- og sukkerplantagerne. Du kan derfor også glæde dig til en rugbrødschokoladetærte fra rokokoen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk