24. november 2020
Venstre går ind for forslag A - en motorvej nord om Holme-Olstrup eller B en motorvej mellem Toksværd og Holme-Olstrup. Partiet afviser de to øvrige modeller - C og E. Tegning: Vejdirektoratet$RETURN$$RETURN$
Venstre går ind for forslag A - en motorvej nord om Holme-Olstrup eller B en motorvej mellem Toksværd og Holme-Olstrup. Partiet afviser de to øvrige modeller - C og E. Tegning: Vejdirektoratet$RETURN$$RETURN$
Foto: Tina Dilling Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre har valgt to linjeføringer til motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre har valgt to linjeføringer til motorvej
Opdateret 11. februar 2013 kl. 13:48
Næstved - 10. februar 2013 kl. 06:28
Af Mogens Lorentzen

Motorvejen til Rønnede skal anlægges nord for den nuværende vej. Eller gå gennem Holme-Olstrup og Toksværd. Det er ifølge Venstre de to eneste realistiske linjeføringer.

Vejdirektoratet har i øjeblikket vejforslagene i høring. Tirsdag holdt Næstved og Faxe byråd fællesmøde, og det ventes, at de to byråd vil sende et fælles høringssvar til Vejdirektoratet og til Folketingets trafikudvalg. Næstved byråd træffer en afgørelse den 28. februar, mens Faxe behandler sagen den 14. marts.

Vejdirektoratet har udarbejdet fire forslag til motorvej eller udbygning af forbindelsen mellem Næstved og Sydmotorvejen ved Rønnede:

A er en motorvej nord om Holme-Olstrup, B er en motorvej mellem Toksværd og Holme-Olstrup. C er en omfartsvej syd om Holme-Olstrup og Toksværd, mens E er en motorvej syd for den nuværende Køgevej.

- Venstre har gjort op, at vi går ind for A eller B. De to øvrige forslag kan ikke bruges. Til gengæld har vi ikke lagt os fast på, om det skal være A eller B. Det må de kommende VVM-undersøgelser afgøre, siger Venstres borgmesterkandidat, Karsten Nonbo til Sjællandske.

Nej til Ulse-løsningen

En motorvej mellem Næstved og Rønnede vil koste omkring en milliard kroner. Ifølge Vejdirektoratets rapport giver A-linjen den bedste samfunds-økonomi. Staten skal betale, så vejen kan først bygges, når pengene er fundet og en anlægslov er vedtaget i Folketinget.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk