4. august 2021
Teamleder Lars Bjørneboe nærmest og politiassistent Morten Halkjær Jacobsen, begge Nordsjællands Politi, under tryghedsmødet torsdag aften i Østervang. I baggrunden SSP-medarbejder Svenn Petersen, Hillerød Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Teamleder Lars Bjørneboe nærmest og politiassistent Morten Halkjær Jacobsen, begge Nordsjællands Politi, under tryghedsmødet torsdag aften i Østervang. I baggrunden SSP-medarbejder Svenn Petersen, Hillerød Kommune.
Foto: Maja Vindelev
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet frygtede bande i bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet frygtede bande i bydel
Opdateret 12. januar 2013 kl. 22:46
Hillerød - 11. januar 2013 kl. 23:21

Hillerød: Det er ikke fordi, der er særligt meget kriminalitet i Østervang, at Nordsjællands Politi siden 1. juli sidste år har øget sin patruljering med en ETB-indsats (Enheden for Trygge Boligområder). Østervang er ikke længere det område, der i Hillerød oplever mest kriminalitet, og for politiet handler den øgede indsats i første omgang da også om bander.

Det forklarede teamleder fra Nordsjællands Politi Lars Bjørneboe indledningsvis de mange beboere, der på den iskolde aften i torsdags havde fundet vej til Hillerød Almennyttige Boligselskabs beboerhus i Østervang.

- Nordsjællands Politi udvalgte tre områder i Nordsjælland, Farum Midtpunkt, Kokkedal og et boligområde i Helsingør, der levede op til kravene, og så Østervang, der faktisk ikke levede helt op til kravene. Men vi var bange for, at banden Black Cobra var ved at etablere sig i området., sagde Lars Bjørneboe og fortsatte:

- Vi er blevet utroligt godt modtaget af beboerne, af boligforeningen, klubberne og kommunen. Vi er her altså primært for at standse Black Cobra, og de har ikke etableret sig.

Desuden arbejder vi med forebyggelse blandt de unge herude. Fra starten var der nogen af de unge, der ikke kunne lide, vi var her, så vi oplevede at få sten gennem bilruder og flade dæk. Men vi er ved at komme i dialog med nogle af de unge, blandt andet via Fædregruppen og Brohuset. Når man kan sætte ansigt på folk og snakker med dem, så er det sværere at kaste med sten. Omend vi ikke er blevet venner, så er vi kommet et stykke derhenad.

Lars Bjørneboe forklarede også, at der er 20 mand i teamet, og heraf er de fire tilknyttet Østervang, men i princippet kommer alle 20 betjente alle steder.

- I vil se os i området både i uniform og i civil, og vi kommer både om dagen, om aftenen og i weekenden. Beboerne skal naturligvis synes, det er rart at bo her, og vi er glade for at være her, konstaterede Lars Bjørneboe.

En af de 20 mand i teamet er politiassistent Morten Halkjær Jacobsen, der har mange års erfaring som betjent i Hillerød,

- Jeg kører også de andre steder i Nordsjælland, og det sted, hvor de unge opfører sig pænest over for politiet, det er i Østervang, sagde Morten Halkjær Jacobsen, der også sad i panellet ved aftenens møde, hvor også SSP-medarbejder Svenn Petersen var med.

I øvrigt skrev Frederiksborg Amts Avis den 7. juli en historie om, at efter at en mand med tilknytning til Black Cobra havde fået halvanden års fængsel for at skyde ind gennem døren til et hus i Nødebo, så var Black Cobra-gruppen i Hillerød faldet fra hinanden.

Læs meget meret om den livlige debat i Frederiksborg Amts Avis lørdag

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?