17. september 2019
H.C.Hemmingsen og Ilse Jørgensen fra Præstø Lokalhistoriske Arkiv er i fuld gang med at gennemse materiale og digitalisere.
H.C.Hemmingsen og Ilse Jørgensen fra Præstø Lokalhistoriske Arkiv er i fuld gang med at gennemse materiale og digitalisere.
Foto: Lokalarkivet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalarkivet i Præstø bliver nu digitaliseret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalarkivet i Præstø bliver nu digitaliseret
Ugebladet Sydsjælland - 26. oktober 2009 kl. 11:36
Af Niels Bangild
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Præstø: Det er ikke kun landets tv-seere, der i øjeblikket tæppebombes med informationer om digitalisering - de kender også godt begrebet i Præstø Lokalhistoriske Arkiv, hvor man er i fuld sving med at digitalisere.

- Argumentet er, at vi har mange arkivalier, der er forgængelige, og hvis der ikke bliver gjort noget nu, bliver de ødelagt, forklarer arkivleder Ove Rye Jørgensen.

Arkivet har vi blandt andet foto-arkiver, indleveret fra tre af byens tidligere fotografer - en filmskat, der indeholder optagelser med enkelt-portrætter, store familiære begivenheder samt optagelser fra lokalområdet i Præstø.

- Det er hovedsagelig negative film på gamle glasplader, almindelige 6x6 og ikke færre end 140.000 enkeltbilleder i 24x36, og alle sammen i sort/hvid, forklarer Ove Rye Jørgensen.

- Der er negativer, som er mellem 50 og 80 år, og hvor vi nu kan se en begyndende ældning og ødelæggelse.

- Den eneste måde disse film kan bevares på er, at de bliver digitaliseret, og det er lige præcis det, som tre af vores frivillige medarbejdere nu er i fuld gang med. Billeder og film bliver - via to nyindkøbte skannere, sponsoreret af Møns Bank i Præstø - overført digitalt til en harddisk på arkivet og gemt.

Alt materialet bliver registreret på moderne computere, der via Internettet er koblet til en fælles database for alle lokalarkiver i Danmark.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk