25. oktober 2021
Ebbe Jens Ahlgren, tidligere S nu V, blev valgt som bestyrelsesmedlem, selv om S og SF mente Troels Christensen var den bedst egnede.
gallery icon

Se billedserie

Ebbe Jens Ahlgren, tidligere S nu V, blev valgt som bestyrelsesmedlem, selv om S og SF mente Troels Christensen var den bedst egnede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre-folk i dyst om post i nyt museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-folk i dyst om post i nyt museum
Opdateret 19. december 2012 kl. 06:46
Slagelse - 19. december 2012 kl. 06:34
Af Arne Svendsen

Den nye museumslov, der træder i kraft til nytår, lægger op til større driftsenheder. Derfor træder Slagelse Kommune ind i Museum Sjælland sammen med Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Sorø og Ringsted Kommuner.

Det var der enighed om på byrådsmødet. Men når det kom til at bestemme, hvem der skal være Slagelses repræsentant i bestyrelsen, kom uenighederne frem.

Her oplevede man nemlig det, at S og SF foreslog Troels Christensen (V), hvilket Venstre slet ikke var med på. Herfra foreslog man nemlig en anden Venstre-mand, formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Jens Ahlgren, der jo ikke just er populær på den "røde" side af bordet på grund af sit skifte midt i byrådsperioden fra S til V.

arrow Læs også: Troels C. overvejer at starte eget parti
Hovedkvarter bør til Slagelse

- Troels Christensen vil med sin store erfaring og viden på området være den, der kan være med til at sikre, at hovedkvarteret for den nye fusion kommer til at ligge i Slagelse, hvilket vil give mange arbejdspladser, lød det fra Anders Nielsen (S).

Venstre, DF og K ville dog som nævnt have Ebbe Jens Ahlgren. Frederik Pedersen, DF, der i dag er en af kommunens repræsentanter i Sydvestsjællands Museum, sagde, at de øvrige kommuner også var repræsenteret i bestyrelsen med deres udvalgsformænd.

Peter Lotinga, løsgænger, gjorde opmærksom på, at han slet ikke kunne se, at den borgerlige gruppe automatisk havde retten til at udpege en kandidat.

- Jeg var jo ikke en del af om-konstitueringen, så de borgerlige har ikke flertal. Det står 15-15, sagde Lotinga, der jo forleden fik afslag på at blive opstillet på Venstres liste til næste valg.

Mødet suspenderet

Mødet blev herefter suspenderet, og det blev afklaret, at der faktisk var noget om Lotingas synspunkt. Det fik dog ikke den store betydning, idet borgmester Lis Tribler meddelte, at også S og SF støttede op omkring de borgerliges indstilling.

Den manøvre fik så Peter Lotinga til at foreslå Troels Christensen, (der havde meldt afbud til mødet) til bestyrelsen.

Kun Lotinga selv stemte dog for det forslag. V, K og DF stemte imod, mens S og SF undlod at stemme.

Byrådet vedtog i enighed at udpege Anders Nielsen (S) som suppleant for Ebbe Jens Ahlgren.

I Slagelse får samarbejdet betydning for Slagelse Museum incl. Flakkebjerg Skolemuseum, samt Skælskør Bymuseum, der alle skal indgå i det nye samarbejde. Det Gamle Trykkeri indgår dog ikke, fik Bodil Knudsen (S) forsikring om.

Trelleborg arbejdes der på at drive videre i samarbejde med Nationalmuseet, og Skovsgaard Bagerimuseum og By og Overfartsmuseet i Korsør vil blive drevet videre af museumsforeninger.

arrow Ny magtdeling kan gøre kommune til grin
03. januar 2013 kl. 16:34 Opdateret: kl. 06:26
arrow V-krise: Ahlgren er klar til at gå som formand
03. januar 2013 kl. 06:15 Opdateret: kl. 06:29
arrow Knuth: Derfor måtte Troels ud
03. januar 2013 kl. 06:05 Opdateret: kl. 06:29
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk