23. november 2017
Langt det meste af det udpegede område er i dag omfattet af fredninger og Natura 2000 reguleringer. Med en beliggenhed tæt på hovedstaden og med let adgang fra resten af landet, er forventningen, at en nationalpark vil kunne tiltrække et stort antal besøgende hvert år.
Langt det meste af det udpegede område er i dag omfattet af fredninger og Natura 2000 reguleringer. Med en beliggenhed tæt på hovedstaden og med let adgang fra resten af landet, er forventningen, at en nationalpark vil kunne tiltrække et stort antal besøgende hvert år.
Foto: Sagnlandet Lejre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubel: Roskilde og Lejre får nationalpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubel: Roskilde og Lejre får nationalpark
Opdateret 13. december 2012 kl. 14:11
Lejre - 11. december 2012 kl. 17:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forligskredsen bag de danske nationalparker har tirsdag besluttet at sige ja til etableringen af Nationalpark Roskilde-Lejre. Området rummer en unik kombination af storslået natur, fortidsminder og kulturhistorie med fjordlandskabet og godslandskabet som omdrejningspunkter. I begge kommuner vækker beslutningen jubel.

arrow Læs også: Formand: Jeg forstår ikke lodsejerne

- Vi er SÅ glade i dag, siger Joy Mogensen og Mette Touborg samstemmende.

De to borgmestre har gennem de senere år arbejdet vedholdende på, at drømmen om en fælles nationalpark skulle blive en realitet. Nu kan de sammen med de mange involverede parter gå i gang med at føre projektet ud i livet. Et projekt som har været hele otte år undervejs.

- Hele vejen i gennem har vi taget alle de berørte parter i ed. Det har været helt afgørende for os, at realiseringen af en nationalpark har opbakning fra både borgere, politikere og organisationer, og jeg er utrolig stolt over, at det er lykkedes, siger Joy Mogensen, borgmester i Roskilde.

Den foreslående nationalpark hedder som arbejdstitel ”Skjoldungelandet” – opkaldt efter sagnhistoriens første danske kongeslægt, Skjoldungerne, i Lejre. Med sine 160 km2 bliver Nationalpark Roskilde-Lejre på størrelse med Nationalpark Mols Bjerge. Området strækker sig fra midten af Roskilde Fjord til toppen af Sjælland og omfatter såvel det smukke fjordlandskab som store godsområder, vildtvoksende skove, landbrugsjorde og Roskildes middelalderby med domkirken, som er verdensarv.

Forventningen er, at Nationalpark Roskilde-Lejre vil kunne indvies allerede i slutningen af 2013.

arrow Lodsejere i oprør mod nationalparken
02. november 2013 kl. 07:35 Opdateret: kl. 17:24
arrow Nationalpark-forslag udskudt igen
18. oktober 2013 kl. 11:24 Opdateret: kl. 15:18
arrow Fredningsnævn følger DN's fredningsforslag
04. oktober 2013 kl. 09:04 Opdateret: kl. 21:05
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk