26. maj 2018
Anders Lie har godt gang i karrieren, men vil længere frem i felterne ved de internationale mesterskaber. Det skal University of Michigan hjælpe med. [ ACE 8 ]Arkivfoto
Anders Lie har godt gang i karrieren, men vil længere frem i felterne ved de internationale mesterskaber. Det skal University of Michigan hjælpe med. [ ACE 8 ]Arkivfoto
Foto: Jesper Kristensen/Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topsvømmer rejser til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topsvømmer rejser til USA
Opdateret 05. december 2012 kl. 14:25
Sport - 04. december 2012 kl. 21:52
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svømning: Det har været en weekend af de helt store for den 21-årige svømmer Anders Lie. For ikke nok med at han vandt fire guld og to sølv ved de danske mesterskaber på kortbane, så fik han også endeligt bekræftet, at han fremover kan kalde sig for "Wolverine".

University of Michigans svømmehold har den opdigtede superhelt som maskot og kælenavn.

- Jeg er eventyrlysten og vil opleve verden. Det her er en god måde at gøre det på. Jeg kommer til et af de største svømmeprogrammer i USA og skal træne på et rent herrehold og passe studierne ved siden af, fortæller Anders Lie.

Farum-drengen har fået et scholarship og forventer at tilbringe de næste fire år i Michigan. Dog kommer han hjem for at repræsenterer barndomsklubben Farum ved danske mesterskaber.

I Michigan kommer han under vingerne hos en af USAs mest respekterede trænere Mike Bottom, og målet er en finaleplads ved de olympiske lege i Rio de Janeiro om fire år.

- Jeg træner frem mod OL i Rio, hvor jeg prøver at nå en finale. Jeg håber, collegetiden kan løfte mit niveau. I hvert fald træner jeg ikke længere for at kunne være med, men for at være med i toppen, siger Anders Lie.

Han har allerede oplevet den olympiske atmosfære en gang. Sammen med den danske holdkap på 4 gange 200 meter fri nåede han lige akkurat gennem nåleøjet til sommerens OL i London.

- Det var helt sikkert en kæmpe oplevelse. OL er større end man kan tænke sig til. Det er helt overvældende at komme til den olympiske by. Jeg tvivler ikke på, at jeg skal prøve igen.