29. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hul i loven for netaviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hul i loven for netaviser
Gribskov - 28. november 2012 kl. 04:00
Af Camilla Nissen

Gribskov: Siden slutningen af oktober er det ikke fremgået på den konkurserklærede netavisen nordkysten.nu, hvem der er ansvarshavende redaktør på avisen. Oplysningerne blev fjernet, da det kom frem i flere medier, at en 60-årig journalist og redaktør fra Gilleleje var blevet dømt for børneporno.

Og det er heller ikke et krav i medieansvarsloven, at netmedier skal oplyse på deres hjemmeside, hvem der er ansvarshavende redaktør. Men det burde også gælde for netmedier, at de skal gøre klart, hvem der har ansvaret for det redaktionelle indhold, ligesom aviser skal, lyder det fra mediejurist Oluf Jørgensen, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, da han bliver præsenteret for sagen om den konkursramte netavis. Han kalder det et hul i loven og vil nu undersøge, om reglerne kan ændres.

- Det er ikke noget krav, når det er et internetmedie. Det er et krav i trykte aviser. Men det er simpelthen et hul i loven. Man skal tænke på, at loven er over 20 år gammel, og derfor er netmedier ikke omfattet. Men det er helt klart en brist i medieansvarsloven, siger han og peger på, at der dog er krav om at oplyse, hvem der er ansvarshavende redaktør til Pressenævnet.

Ifølge Pressenævnet er det netavisens stifter Ove Vilmun, Gilleleje, der står opført som ansvarshavende redaktør for nordkysten.nu. Men ringer man til nordkysten.nu besvares telefonen af Svend Erik Jacobsen, der tidligere har været redaktør på netavisen og har stået som ejer af avisen, indtil hans selskab Netavisen Nordkysten Aps, blev erklæret konkurs den 8. november. Til Frederiksborg Amts Avis oplyser Svend Erik Jacobsen, at han fortsat producerer avisens artikler og har ansvaret for netavisens indhold, hvilket han har haft siden november. Han har indgået en aftale om fortsætte arbejdet med konkursboets kurator, advokat Anders Drachmann, indtil formalia er på plads med en ny ejer.

I sidste uge oplyste Anders Drachmann, at netavisen var blevet solgt, og ifølge Svend Erik Jacobsen vil det snart stå klart, hvem der har købt den. Han ønsker ikke at oplyse, om han fortsat vil være en del af avisen, når den ny ejer overtager.

Konkursbegæringen mod udgiveren af nordkysten.nu, Netavisen Nordkysten ApS ved Svend Erik Jacobsen, blev rejst af Danmarks Journalistforbund den 8. september, fordi tre journalister, der havde været ansat på avisen, havde et lønefterslæb på flere måneders løn.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?