4. august 2021
Stemningen var høj og stævnemøderne mange da næsten 90 politikere, kommunalt ansatte og foreningsfrivillige mødtes til oplæg, debat, dating, vin og tapas i Truckhallen forleden.
gallery icon

Se billedserie

Stemningen var høj og stævnemøderne mange da næsten 90 politikere, kommunalt ansatte og foreningsfrivillige mødtes til oplæg, debat, dating, vin og tapas i Truckhallen forleden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Frivillige og kommune på date om samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Frivillige og kommune på date om samarbejde
Opdateret 20. november 2012 kl. 14:50
Hillerød - 20. november 2012 kl. 13:50
Af Maja Vindelev
Hillerød: Borgmesteren datede et lokalrådsmedlem, et par unge piger fra Ventilen udvekslede erfaringer med SSP-konsulenter fra kommunen, og den nyansatte borgerrådgiver på rådhuset blev efterlyst fra talerstolen, da en repræsentant fra en patientforening havde noget på hjertet.

Frivilligcenter Hillerød og Hillerød Kommune havde i fællesskab forleden taget initiativ til et seminar i Truckhallen om de muligheder og udfordringer, der kan være i et øget samarbejde mellem frivillige og kommunen. Formålet var både at få inspiration og at blive klogere - og ikke mindst at møde hinanden. At netop relationer og gensidigt kendskab er afgørende for at nedbryde fordomme, etablere tillid og få det frivillige, kommunale samarbejde til at blomstre, var samtlige af de inviterede inspiratorer enige om.

Anerkendelse også af hinandens forskellighed er vigtig, for at et samarbejde lykkes, påpegede to kommunale oplægsholdere.

- Det bliver et dårligt ægteskab mellem kommune og frivillige, hvis vi forsøger at få den anden part til at ligne os selv - samarbejdet skal være ligeværdigt, sagde Elsebeth Kirk Muff, chef for Center for strategi og Udvikling i Gribskov Kommune.

Brobygger Helle Hygum Espersen fra Københavns Kommune påpegede, at det også betyder, at kommuner skal holde op med at tale om at "bruge" de frivillige, og at de frivillige skal træde ind i arenaen som netop samarbejdspartnere. Det er simpelthen en forudsætning, hvis man skal være sammen om at skabe velfærd og understøtte livskvalitet.
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?