13. december 2019
Hvis Ring 5 bliver en realitet, skal den blandt andet gå igennem det fredede område her ved Børstingerød Mose.
Hvis Ring 5 bliver en realitet, skal den blandt andet gå igennem det fredede område her ved Børstingerød Mose.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lund fastholder nej til Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lund fastholder nej til Ring 5

Borgmester Erik Lund (K) fastholder et klart Nej til Ring 5 i et høringssvar til Trængselskommissionen.

Allerød - 13. november 2012 kl. 14:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Allerød: Borgmester Erik Lund (K) siger stadig Nej til Ring 5 i et høringssvar til Trængselskommissionen.

Borgmesteren håber, der vil være bred opbakning til høringssvaret i både Byrådet og i Økonomiudvalget. Høringssvaret behandles på et Økonomiudvalgsmøde i dag.

- Her er det en kendt sag, at Allerød byråd tidligere har tilkendegivet et klart Nej til Ring 5. Allerød byråd fastholder i forbindelse med dette input til Trængselskommissionen et klart Nej til Ring 5, siger Erik Lund.

Hvis Ring 5 bliver en realitet, vil den blive placeret i transportkorridoren i Allerød, som optager mere end 10 procent af kommunens areal. Motorvejen vil blive placeret tæt på Kirkelte landsby, Store Dyrehave og gå igennem fredede områder som Børstingerød Mose og Mølleåen.

Ved et møde på Christiansborg i sidste uge blev Ring 5 mere eller mindre lagt i graven.

- Da jeg var til møde i Folketinget fremlagde jeg sammen med flere af Nordsjællands andre borgmestre vores synspunkter. Vi er modstandere af Ring 5. Vi synes ikke, der er behov for den, siger Erik Lund.

Netop transportkorridoren er også på borgmesterens dagsorden. Den skal også lægges i graven, mener han.

I Allerød Byråd mener man ikke, at det er rimeligt, at en 1 kilometer bred transportkorridor har ligget som en begrænsning i cirka 40 år for såvel borgere som kommuner i det berørte område, fremgår det af høringssvaret.

- Hvis man er enige om, at Ring 5 ikke kommer i en overskuelig fremtid, så bør man nedlægge transportkorridoren og ophæve arealernes reservation. Så er der nogen, der siger, at man måske kan få behov for et eller andet på et tidspunkt, men når vi så kommer frem til det på et tidspunkt, så eksproprierer vi, hvor man synes, det er fornuftigt, siger Erik Lund.

Han mener, det vil få betydning for diskussionen om Ring 5, hvis transportkorridoren nedlægges.

- Hvis man nedlægger transportkorridoren, så kan man en gang for alle få stoppet diskussionen om Ring 5, siger borgmesteren.

Erik Lund mener, at en eventuel transportkorridor skal placeres i tilknytning til det nye hospital i Hillerød.

- Vejforbindelse skal laves, så man forlænger Overdrevsvejen mod Helsingør og så kommer den hen til sygehuset. Jeg tror ikke, der er behov for en motorvej. En motorvej er der kun behov for, hvis man har de idéer, at man vil have den tunge svenske trafik over Nordsjællands. Svenskernes tunge trafik må køre gennem Sverige og over Øresund, siger borgmesteren.

qvist