25. oktober 2021
Vindmøller på Køge Havn er nu endnu tættere på at blvie virkelighed.
Vindmøller på Køge Havn er nu endnu tættere på at blvie virkelighed.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afgørelse om vindmøllers fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afgørelse om vindmøllers fremtid
Opdateret 13. november 2012 kl. 06:49
Ringsted - 12. november 2012 kl. 15:15

debat

Ringsted: På Byrådsmødet i aften, den 12. november, afgøres det om og i hvilke områder, der eventuelt skal opstilles vindmøller i Ringsted Kommune. Som repræsentant for mange beboere ved Ørslev, håber vi, at det slet ikke bliver aktuelt med vindmøller i Ringsted Kommune - og i det hele taget hvor de vil genere naboer.

Ringsted og omegn, tilhører det mest vindfattige område i hele Danmark. Og med Danmarks samlede kyststrækninger - der udfoldet vil række helt til Vestindien - er der mere end rigelige alternativer hvor opsætning af vindmøller ikke vil genere naboer.

Desuden glæder vi os over, at Finn Andersen »ikke kan gå med til de steder, vi har stemt om en gang«, jf. artikel i DAGBLADET den 31. oktober.

Område nummer otte ved Ørslev, er med sit specielle kulturmiljø, som udsigtspunkt, og omgivet af 180 grader kirkelige omgivelser, tidligere fastlagt som »ikke (er) velegnet til opstilling af store vindmøller«.

Ringsted Kommunes Byråd har stemt om området to gange, og er både i 2001 (3 stk. 100m vindmøller) og 2005 (2 stk. 127m vindmøller), blevet enige om at det ikke er velegnet. Og i 2005 desuden med en eksplicit begrundelse, at vindmøllerne vil være »i meget tæt afstand til naboer«.

Det vil derfor i mere end en forstand, være tale om løftebrud og usandsynlig usaglighed hvis Ringsted Kommunes politikere i sammenhængende planperioder, nu skulle vedtage mulighed for opstilling af 4 styk vindmøller på 130 meter.

Kære lokalpolitikere, stem nu de vindmøller ud på vandet, hvor de ikke generer nogen naboer.

Søren B. LarsenNyhusvej 18

Ørslev
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk