20. juni 2018
Borgmester Morten Slotved (K) roste eleverne for deres valgkamp. Foto: Julie Grothen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Morten Slotved (K) roste eleverne for deres valgkamp. Foto: Julie Grothen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vandt skolernes kommunalvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vandt skolernes kommunalvalg
Opdateret 09. november 2012 kl. 20:23
Hørsholm - 09. november 2012 kl. 20:13
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Hørsholm: Det blev Venstre, der løb med sejren, da omkring 270 9. klasse elever fra Hørsholms fire folkeskoler fredag var samlet til "kommunalvalg". Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ugen igennem har eleverne spillet demokratirollespillet "Valget er dit", hvor de hver især har indtaget rollerne som politikere, kritiske vælgere, journalister og debatredaktrøer.

Hørsholm er den eneste kommune i landet, hvor samtlige af de ældste folkeskoleelever deltager i valgspillet. Ved fredagens afgørelse var en "hamrende stolt" borgmester Morten Slotved (K) mødt op for at bakke op om ugen og takke eleverne for deres indsats.

Og borgmesteren kunne konstatere, at Konservative fik 20,5 procent af stemmerne og fire mandater. Valgets vindere blev Venstre, som opnåede 23,6 procent af stemmerne blandt andet med forslaget om flere skoletimer, færre lektier - og sjovere undervisning.

Valgretskommissionen anbefalede i 2011, at folkeskoleelever skal have førstehåndserfaring med demokratiet ved årlige skolevalg. Dansk Ungdomsfællesråd og Assembly Voting, der står bag demokratispillet er i dialog med Undervisningsministeriet om at udbrede tanken til alle skoler i landet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk