15. juni 2021
I hverdagen er der ikke store religiøse konflikter i Kokkedal.
I hverdagen er der ikke store religiøse konflikter i Kokkedal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juletræ udfordrer tavse muslimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juletræ udfordrer tavse muslimer
Opdateret 09. november 2012 kl. 12:28
Fredensborg - 08. november 2012 kl. 06:22
Af Steffen Slot
På en dag, hvor borgerlige folketingspolitikere rasede over en muslimsk aflysning af en dansk tradition, havde Egedalsvænge svært ved at svare igen. De mange muslimer for et juletræ er indtil videre tavse.

Sagen om juletræet i Egedalsvænge, der blev droppet af et lille muslimsk flertal i boligområdets afdelingsbestyrelse, satte onsdag det danske mediebillede i brand.

Onsdagen endte med, at kulturminister Uffe Elbæk (R) vil blive kaldt i samråd af Venstres kulturordfører Michael Astrup Jensen, og den frivillige indsamling til juletræet kan godt sættes i bero. Mange har tilbudt at betale de 6000-7000 kroner, som juletræet koster, og mange har opfordret bestyrelsen til at genoverveje beslutningen.

Dagen igennem blev sagen kommenteret af hundredvis af mennesker på mediernes hjemmesider, og imens stod Egedalsvænge tilbage med frustrationerne over en aflyst juletræstænding - men også en opfattelse af, at sagen er udtryk for enkeltpersoners manglende dømmekraft.

I hverdagen er der ikke store religiøse konflikter i Kokkedal, og sognepræsten Jørgen Kvist kan berette om muslimer, der var ude med raslebøssen for Folkekirkens Nødhjælp i foråret. Men samtidig er det utrolig svært at finde muslimske beboere, der offentlig vil erklære sig uenig i beslutningen om at aflyse juletræet. Det kan skyldes en tradition for ikke at udstille sin uenighed, vurderer lektor Lene Kühle, uddannelsesleder på Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

- I de muslimske miljøer i Danmark er der mange interne konflikter, som man holder for sig selv, fordi man ikke ønsker at hænge det beskidte vasketøj til offentligt skue, siger lektor Lene Kühle.

Frederiksborg Amts Avis var i går i kontakt med Ismail Mestati fra afdelingsbestyrelsen, men han ønskede ikke at fortælle, om han havde stemt imod juletræet, før bestyrelsen kom med en fælles udtalelse.
arrow Juletræet kommer til Egedalsvænge
29. oktober 2013 kl. 06:24 Opdateret: kl. 13:10
arrow Beboere beder kommune sikre et demokratisk valg
29. oktober 2013 kl. 06:23 Opdateret: kl. 07:36
arrow Hizb ut-Tahrir som folkeparti
23. oktober 2013 kl. 06:23 Opdateret: kl. 13:22
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?