15. juni 2021
Det er en skik i de mørke, nordiske lande at hylde lyset ved at fejre vintersolhverv. Juletræet er en del af denne skik, understreger byrådsmedlem Thomas von Jessen (K)
Det er en skik i de mørke, nordiske lande at hylde lyset ved at fejre vintersolhverv. Juletræet er en del af denne skik, understreger byrådsmedlem Thomas von Jessen (K)
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K: Tænd et lys i mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K: Tænd et lys i mørket
Opdateret 07. november 2012 kl. 16:33
Fredensborg - 07. november 2012 kl. 16:23
At tænde lys i et juletræ er ikke en kristen skik men en måde at komme igennem den mørke tid og fejre vintersolhvervet. Det skriver byrådsmedlem Thomas von Jessen (K) i en kommentar til debatten om det aflyste juletræ i Egedalsvænge.- Juletræet har intet med kristendom at gøre. Hvis afdelingsbestyrelsen har afskaffet det af religiøse årsager, er det et slag i den tomme luft. Juletræet er oprindelig en tysk folkelig skik. Den kom til Danmark i 1840’erne, og findes i dag i hele verden, selv i Kina. Til nød kan man kalde stjernen i toppen kristen. Den er symbolet på Davidstjernen over Bethlehem, og Jesus er også muslimernes profet. Men naturvidenskaben kalder den for Halleys Komet, så det er der også delte meninger om, siger Thomas von Jessen og henviser til, at lysene i træet er en nordisk vintersolhvervsskik. - Her er mørkt på denne årstid, og vi markerer vintersolhverv på denne måde og lysets tilbagekomst. Andre steder i Norden tænder man ligefrem bål ved vintersolhverv, siger Thomas von Jessen og opfordrer afdelingsbestyrelsen til at gøre beslutningen om og tænde lys.
- Desværre er mangel på viden ofte årsag til de voldsommeste konfrontationer. Det her kan gå helt galt, så fra os skal der blot lyde en opfordring til afdelingsbestyrelsen om at omgøre beslutningen og markere vintersolhverv med lys i et træ for alle, som det er god skik her til lands. Husk at tænke på miljøet og brug sparepærer.
arrow Juletræ udfordrer tavse muslimer
08. november 2012 kl. 06:22 Opdateret: kl. 12:28
arrow DF: Egedalvænge skal have sit juletræ i fred
07. november 2012 kl. 17:02 Opdateret: kl. 17:05
arrow DF: Et angreb på den danske kultur
07. november 2012 kl. 16:53 Opdateret: kl. 17:01
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?