11. maj 2021
Niels I. Meyer har igen sat sig til tasterne.
Niels I. Meyer har igen sat sig til tasterne.
Foto: Thomas Olsen (arkivfoto)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niels I. Meyer opfordrer til oprør i ny bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels I. Meyer opfordrer til oprør i ny bog
Hørsholm - 03. november 2012 kl. 06:11
Hørsholm: Forsker, samfundsdebattør og Hørsholm-borger Niels I. Meyer har netop udgivet en ny bog "Nok er nok - stop den skæve udvikling."

Gennem et langt liv arbejdet for, hvad han kalder et "humant ligevægtssamfund". I en alder af 82 år analyserer han i den nye bog, klodens miljømæssige, økonomiske og sociale problemer. Bogen er tænkt som inspiration til de yngre generationer i et oprør mod den gældende verdensorden.

Hovedtemaer i bogen, er blandt andet grænser for vækst, undermineringen af demokratiet, europæisk samarbejde i lyset af euroens krise, den neoliberale økonomis fallit, vejen til social og økonomisk lighed. Centrale fagligt/politiske spørgsmål som indrammes af et par kapitler af mere eksistentiel karakter: om livets mening - eller mangel på samme. Og om retten til selv at beslutte og tilrettelægge afslutningen af sit liv.

Niels I. Meyer,var professor i fysik ved Danmarks Tekniske Universitet i 39 år. Medlem af Romklubben, tidligere prorektor ved DTU og præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber, samt medlem af en række af statens forskningsråd og rådgivende udvalg vedr. energi og miljø. Som medforfatter til debatbogen og bestselleren "Oprør fra midten" fra 1978 (med K. Helveg Petersen og Villy Sørensen) kom Meyer for alvor i offentlighedens søgelys. I 2004 udgav han sine memoirer "Fra højre mod venstre - Samtidshistoriske erindringer".

"Nok er Nok" er 88 sider, koster 125 kroner og er udkommet på forlaget Tiderne Skifter.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?