21. april 2021
Folkebevægelsen mod EU holder ordinært landsmøde, lørdag d. 27. oktober. Søren Søndergaard åbnede med en tale om det forgangne år. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
Folkebevægelsen mod EU holder ordinært landsmøde, lørdag d. 27. oktober. Søren Søndergaard åbnede med en tale om det forgangne år. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
Foto: Torkil Adsersen/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkebevægelse kræver afstemning om nyt EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkebevægelse kræver afstemning om nyt EU
EU er på vej mod en eurostat. Derfor bør Danmark tage stilling ved en ny folkeafstemning, mener EU-modstandere
Danmark - 27. oktober 2012 kl. 17:48
Af Ritzau
Når danskerne skal til EU-parlamentsvalg i 2014, så bør der samtidig afholdes en række folkeafstemninger om Danmarks placering i EU.

Det mener Folkebevægelsen mod EU, som på sit landsmøde kræver en folkeafstemning, fordi EU ifølge bevægelsen er i gang med udvikle sig til en egentlig finansunion.

Inden for kort tid og uden nogen større offentlig debat har EU etableret instrumenter til at kunne påvirke og gribe ind over for de enkelte medlemslandes økonomiske politik, siger medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen, Søren Søndergaard i en pressemeddelelse.

Han peger på, at Folketinget har tilsluttet sig det europæiske semester, europluspagten, den såkaldte six-pack og senest finanspagten.

- Alle disse instrumenter er i gang med at blive bundet sammen i en egentlig euro-stat, hvor alle væsentlige økonomiske og finanspolitisk beslutninger i medlemslandene skal godkendes i Bruxelles, siger Søren Søndergaard og fortsætter:

- Det er en udvikling, som vil blive afgjort inden for en meget kort periode. Også selvom det uundgåeligt vil betyde en splittelse af EU, som vi kender det i dag.

- Euro-toget kører, og de enkelte medlemslande vil snart skulle tage stilling til, om de vil køre med hele vejen. Det gælder også Danmark, siger han.

I udtalelsen om folkeafstemningen vedtaget på Folkebevægelsen mod EU's landsmøde hedder det blandt andet:

"EU-eliten vil kun tillade folkeafstemninger om EU-spørgsmål, hvis de er sikre på at vinde. For dem handler det ikke om at lade befolkningen bestemme, men om at nå et i forvejen fastsat resultat. Denne opførsel er fundamentalt udemokratisk."

Folkebevægelsen mod EU er en tværpolitisk bevægelse, som arbejder for dansk udmeldelse af EU.

Bevægelsen blev stiftet som Folkebevægelsen mod dansk medlemskab af EF i 1972, og har ifølge egne oplysninger i dag 2500 medlemmer.
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?