26. maj 2018
De danske svømmere har vundet mange medaljer under landstræner Paulus Wildeboer, men han er også udskældt.
De danske svømmere har vundet mange medaljer under landstræner Paulus Wildeboer, men han er også udskældt.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmetræner til landstræner: Gå af!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmetræner til landstræner: Gå af!
Opdateret 29. oktober 2012 kl. 06:38
Sport - 27. oktober 2012 kl. 16:29
Af Camilla Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
- Han bør gå af nu!

Sådan skriver Farum Svømmeklubs cheftræner Thomas Jansson i et indlæg på svømmesitet simma.nu om sin kollega, landstræner Paulus Wildeboer.

Der har tidligere været kritik af landstræneren, som flere mener skaber et dårligt træningsmiljø blandt topsvømmerne. Tidligere svømmer Mette har blandt andet tidligere kritiseret svømmelandsholds opsætning og mener, at svømmepigerne frygter landstræneren Paulus Wildeboer. FOr nylig kritiserede hollænderen de danske klubtrænere, og nu har Farum Svømmeklub fået nok:
 
– Dansk svømning kan ikke være tjent med en leder, der ser ned på sine kolleger (klubtrænere) og danske svømmere, og som tror, at frygt er det bedste miljø for præstationsudvikling. At tage afstand fra resultaterne til et OL og lægge skylden på de aktive og klubberne hører ikke hjemme i et moderne lederskab anno 2012. Jeg bliver ramt og er ubehageligt til mode på egne og kollegers vegne. 

Ifølge ekstrabladet.dk bakkes klubtræneren op af sin bestyrelsesformand i Farum Svømmeklub, Peder Wang Hansen.

– Vi er ikke ude i en personlig konfrontation med Paulus Wildeboer. Vores mål er at få en faglig diskussion om, hvordan man opfører sig som leder, og hvordan man bedst muligt udvikler svømmere på topplan. Det er ledelsens opgave i Dansk Svømmeunion at forholde sig til dette, hvilket vi ikke kan se er sket indtil nu, siger han.