27. januar 2021
Dette er kommunens visualisering af de planlagte fem vindmøller ved Kostervig. De er 150 meter høje.
Dette er kommunens visualisering af de planlagte fem vindmøller ved Kostervig. De er 150 meter høje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne vender sig mod vindmølleprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne vender sig mod vindmølleprojekt
Opdateret 23. oktober 2012 kl. 15:02
Vordingborg - 23. oktober 2012 kl. 08:00
Af Kristine Amalie Linnet
VORDINGBORG: Der tegner sig et politisk "nej tak" til vindmølleprojektet ved Kostervig. Borger-modstand, indsigelser og kritik fra Naturstyrelsen har skubbet til holdningen hos flere af medlemmerne af kommunalbestyrelsen.

- Projektet har ikke en jordisk chance. Det er jeg 200 procent sikker på, siger Jørn Elo (V), der i øjeblikket fungerer som formand for miljø - og klimaudvalget.

Han og partikammeraten Asger Diness Andersen, der også er medlem af miljø - og klimaudvalget, er begge modstandere.

- Jeg håber, at hele Venstres gruppe går samlet imod. Projektet er kørt af sporet og ligner slet ikke det oprindelige, siger Jørn Elo.

Venstre har otte medlemmer af kommunalbestyrelsen. De tre konservative medlemmer har for længst meldt ud, at de er imod de fem store vindmøller ved Kostervig. Det har de tre medlemmer fra Dansk folkeparti også. Kurt Johansen fra Socialdemokraterne er erklæret modstander af hele vindmølleplanen, mens De Radikales Birgitte Steen Jørgensen forholder sig afventende.
Vil have flertal
Det ser ud til, at omkring halvdelen af de 29 medlemmer i byrådet er imod vindmøllerne. I det tilfælde vil Poul A. Larsen (A), medlem af miljø - og klimaudvalget, også stemme imod projektet.

- Det er meget uheldigt, hvis der ikke findes et klart flertal. Det skal ikke være en splittet kommunalbestyrelse, som vedtager projektet. Så er jeg ikke med, siger han.

Han har endnu ikke taget endeligt stilling selv, men han hælder til at stemme nej til projektet.

- Fra starten var det et godt projekt, der handlede om lavere møller og en anden økonomisk fordeling. Nu er det lavet om, og det giver den store modstand. Det er som at stikke hovedet ind i et hvepsebo, siger han.

Poul A. Larsen håber at blive klogere på store vindmøller på onsdag, hvor kommunalbestyrelsen tager på studietur til Kyse og til Kalundborg for at kigge på lignende vindmøller på 150 meters højde. Der er lagt op til information og diskussion.

- Jeg ved nu ikke, om jeg er meget klogere efter turen. Det her kommer til at handle om følelser, og det bliver det samme for projektet i Køng Mose, siger han.

Jørn Elo har bestemt sig for ikke at deltage i studieturen i morgen. Han tager i stedet til Lammefjorden for at kigge på opsatte vindmøller, som blev bremset, fordi de brød reglerne for støjgener.

- Der er mange af tallene omkring støj, der ikke passer i Kostervig-projektet, og så er der den massive borger-modstand. Jeg har ikke behov for at rejse møller, der generer borgerne unødigt, siger Jørn Elo.
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk