13. juni 2021
Måske ser det lidt kedeligt ud for ikke-kendere. Men for Sander Christophersen er det nærmest ren underholdning at gå i bryggerset og følge med i, hvad det nye jordvarme- og solcelleanlæg bestiller.
gallery icon

Se billedserie

Måske ser det lidt kedeligt ud for ikke-kendere. Men for Sander Christophersen er det nærmest ren underholdning at gå i bryggerset og følge med i, hvad det nye jordvarme- og solcelleanlæg bestiller.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der lunt hos Christophersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der lunt hos Christophersen
Opdateret 22. oktober 2012 kl. 07:27
Ringsted - 20. oktober 2012 kl. 15:29
Af Anne Wandahl
Sigersted: 260.000 solide danske kroner er nu omsat fra banklån til solceller og jordvarmeanlæg hos Jytte og Sander Christophersen på Englerupvej i Sigersted. Og de penge luner.

Selv ude i bryggerset ved indgangsdøren er der lækkert lunt. Og her har Sander Christophersen fået grund til at opholde sig meget mere og hyppigere, end de fleste andre gør i deres bryggers.

Her hænger nemlig diverse styreapparater til hele anlægget. På installationernes display kan Hr. og Fru Christophersen følge med i, hvordan det går med energiforbruget i deres hjem, og det er ret spændende af holde øje med.

- Vi bruger mellem 12 og 20 kilowatt strøm om dagen. Det ser fornuftigt ud. Vi regnede jo med at kunne spare cirka 50 procent på vores forbrug, og indtil videre passer det meget godt, siger Sander Christophersen.

Elpriserne er ustabile, så man kan ikke sætte nøjagtigt beløb på, hvad deres forbrug nu koster i kroner og ører. Men en lille snes kilowatt koster 35-40 kroner.

- Det kan man vel ikke engang få en pakke cigaretter for i dag, siger VVS-mand Niels Olsen over en kop kaffe i det lune spisehjørne.

DAGBLADET Ringsted besøgte energi-parret i Sigersted, da Niels Olsen og hans folk fra Gyrstinge VVS lige var gået i gang med hele etableringen af både solcellerne og jordvarmen.

I al fairheds navn skal så stort et anlæg have lov at køre i mindst et år i skiftende årstider, før man kan lave en rimelig konklusion på, hvad investeringen betyder for energiudgifterne.

Det er kun små tre uger siden, at alt var klar og anlægget blev sat i gang. Men efter så kort tid, tør Sander Christophersen alligevel godt sige sin mening, om de er glade for investeringen.

- Helt sikkert. Vi har ikke fortrudt, siger han.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk